Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Děti se vrátily do školních lavic. Na přechodech pro chodce dohlíželi policisté

Po dvou měsících se dnes vrátily do školních lavic děti. Do prvních tříd škol zřizovaných městem vyrazilo dnes v Českých Budějovicích přes tisíc žáků. Nejen na jejich bezpečnou cestu dohlíželi u přechodů pro chodce policisté.

Letní prázdniny skončily, a tak se dnes do školních lavic po celé České republice vrátily děti. Premiéru si v Českých Budějovicích odbylo 1102 prvňáčků, kteří zamířili do šestnácti škol zřizovaných městem. Například v Táboře, kde je šest městských škol, nastoupilo podle zápisů z jara letošního roku 301 prvňáků.

Na cestu dětí dohlíželi na přechodech pro chodce, které se nachází v blízkosti mateřských a základních škol, policisté. V rámci akce Zebra se za tebe nerozhlédne upozorňovali děti na to, že musí být při přecházení pozorné. „Několikrát jsme se během dnešního rána setkali s tím, že děti jsou doprovázeny rodiči a na přechodech se nerozhlíží, jdou slepě za svým doprovodem. Proto jsme je zastavovali a spolu s malým dárkem jsme jim připomínali, aby dávali pozor, pokud přechází přes přechod. Ne vždy jim totiž řidiči zastaví,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Mezi nejčastější příčiny dopravních nehod s dětmi do 15 let patří podle policie přecházení na červenou, přecházení před nebo přímo za autobusem, přecházení vozovky mezi zaparkovanými auty nebo přecházení silnice mimo přechod nebo více jak 20 metrů od přechodu pro chodce.

Ohodnoť článek

Foto Město České Budějovice, Policie České republiky

Štítky děti, škola, školní rok, policie, přechod pro chodce, České Budějovice, Česko, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti se vrátily do školních lavic. Na přechodech pro chodce dohlíželi policisté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.