Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Blíží se výlov rybníka Rožmberk. Policisté varují před zloději

Jihočeští rybáři už v pátek obsadí rybník Rožmberk, kde se uskuteční tradiční výlov. Na akci se chystají také policisté. Ti plánují zvýšený dohled a varují návštěvníky, aby si ve svých vozidlech nenechávali cennosti.

Výlov je naplánovaný na 7. až 9. října. Na oblíbenou tradici budou dohlížet také policisté z Jindřichova Hradce, Suchdola nad Lužnicí a Českých Budějovic. 

„Komunikace v okolí rybníka budou dočasně jednosměrné. Příjezd k rybníku je směřován jako každý rok. Po trase ve směru od Třeboně za železničním přejezdem řidiči odbočí vpravo na obec Lužnice, kdy místo vjezdu k výlovu rybníka bude označeno poutačem. Výjezd vede na hlavní tah a obec Příseka,“ informovala policejní mluvčí Věra Mžiková

Lidé mohou auta nechat na placeném parkovišti. Platí přísný zákaz parkování vozidel na přilehlých polích, lesních cestách či jinde tak, aby mohli řidiči či vozidla záchrannných složek bezpečně projet. 

„Policie apeluje na všechny majitele automobilů, aby svá vozidla při parkování řádně zabezpečili, a tak snížili riziko možného vykradení. Neméně důležité je dodržovat několik pravidel, které výrazně minimalizují riziko spáchání tohoto protiprávního jednání. Stačí mít pouze na paměti, že auto není trezor a dodržovat pár základních zásad,“ upozornila Mžiková. 

Cena za parkování
Automobil - 100 korun / den 
Ostatní - 200 korun / den 

Lidé podle ní nemají nechávat na sedadlech kabelky, kufříky, notebooky ani peneženky. Bezpečné není ani ukládat cennosti do zavazadlového prostoru, zároveň je potřeba zkontrolovat, jestli jsou všechna okna zavřená. 

„O výlov Rožmberka je tradičně obrovský zájem, vzhledem k tomu se i letos očekává rekordní návštěvnost. Je třeba si tedy uvědomit, že toto místo může být velkým lákadlem pro zloděje,“ dodala mluvčí.

Rybník Rožmberk vznikl v druhé polovině 16. století. Jde o největší český rybník s rozlohou 674 hektarů. Jeho hráz je dlouhá 2 430 metrů a rostou na ní 150 až 400 let staré duby. Jeho výlov je tradičně velmi oblíbenou akcí. 

„Návštěvníci mohou spatřit tradiční rybářské řemeslo a ochutnat rybí speciality ze široké gastronomické nabídky. Kromě rybí polévky, filetů z ryb a kapřích hranolek si mohou návštěvníci také zakoupit živou rybu z výlovu. Pod hrází rybníka Rožmberk bude připraveno zázemí pro dětské návštěvníky v podobě dětského koutku s možností chytání ryb ze sádky a ukázek rybářského nářadí a rybářské techniky,“ vzkázal v tiskové zprávě Josef Malecha, předseda představenstva společnosti Rybářství Třeboň.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky výlov, rožmberk, rybník, policie, varování, jižní čechy, tradice, Rybník Rožmberk, parkování, České Budějovice, Jindřichův Hradec, Třeboň, Suchdol nad Lužnicí, Lužnice, Rybářství Třeboň, Příseka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blíží se výlov rybníka Rožmberk. Policisté varují před zloději  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.