Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lyžařské areály na jihu Čech zvýší ceny skipasů pro následující sezonu

Lyžařské areály na jihu Čech zvýší ceny skipasů pro následující sezonu. Reagují tím na zdražování energií i rostoucí inflaci. Přesné ceníky některá střediska teprve zveřejní v následujících dnech nebo týdnech.

„Zdražení určitě nastane. Ale nechceme, aby bylo nějak dramatické nebo drastické a odradilo to návštěvníky. Finální částky zveřejníme nejpozději do 10. listopadu," uvedla mluvčí Skiareálu Lipno Olga Kneiflová.

Celosezonní skipasy mohou podle ní lidé kupovat dál za stejnou částku jako před rokem. Dospělí za ně zaplatí od 8 910 do 12 920 korun. Měnit se tak patrně může ceník u skipasů na kratší období. V minulé sezoně platili dospělí za celodenní lyžování v hlavní sezoně 1 060 korun.

Nové ceny už oznámili provozovatelé areálu na šumavském Zadově. Za jednodenní skipas v top sezoně zaplatí dospělí 850 korun, je to o 100 korun více než v minulé sezoně. „Věříme, že to lidi neodradí a budou k nám nadále jezdit. Ale vzhledem k cenám energií a inflaci jsme museli ceny navýšit," řekl za zadovský areál Petr Vondraš. Top sezona je v období vánočních prázdnin a pak při turnusech jarních prázdnin, což je od konce ledna do poloviny března.

Zdražovat bude i provozovatel střediska Hochficht, které je na česko-rakouské šumavské hranici. „To je zcela jisté. Ceny ještě přesně nezveřejníme, ale bude to podobně jako u jiných areálů v Rakousku, kde se navýšení v porovnání s minulou sezonou pohybuje v rozmezí devět až 13 procent," řekl za středisko Hochficht Martin Řezáč.

Dodal, že lidé už ale mohou kupovat celosezonní skipasy. Do konce října stojí pro dospělého 418 euro (asi 10 200 korun). „Je o ně mimořádně vysoký zájem. Pro lyžaře, kteří k nám jezdí častěji, se to určitě vyplatí. Navíc lidé možná teď nechtějí čekat na to, jaké budou ceny jednodenních skipasů, proto raději koupí celosezonní," řekl Řezáč. V minulé sezoně zaplatil dospělý za jednodenní lyžování na Hochfichtu 43 euro (1053 korun), pokud si skipas koupil on-line. Na místě za něj zaplatil 45 euro (1102 korun).

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skiareál Lipno

Štítky rekreace, energie, lyžování, ceny, Jihočeský kraj, skipas, Česko, lyžařské středisko, Hochficht, Martin Řezáč, jarní prázdniny, Vodní nádrž Lipno, Rakousko, Zadov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály na jihu Čech zvýší ceny skipasů pro následující sezonu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.