Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Písek příští rok nezvýší poplatek za svoz odpadu, v budoucnu se tomu nevyhne

Písek pro příští rok nezvýší poplatek za svoz komunálního odpadu. Nadále tak platí částka 440 korun. Cena zůstane stejná, aby město více finančně nezatěžovalo obyvatele. V budoucnu se ale radnice podle píseckého starosty Michala Čapka (ANO) zvýšení poplatku nevyhne.

„Rozhodli jsme se, že poplatek za odpad pro příští rok nezvýšíme. Občané se už nyní musí vypořádat s výrazným zdražováním a zvýšení tohoto poplatku by pro mnoho rodin znamenalo další nepříjemný zásah do jejich už nyní napjatých rodinných rozpočtů," řekl starosta Michal Čapek (ANO).

Poplatek nemusí hradit například děti do tří let věku nebo držitelé průkazu ZTP/P. Čapek dodal, že v budoucnu však bude muset město částku zvýšit. Radnice totiž na svoz odpadu každoročně doplácí 16 milionů korun. „Od minulého roku hradíme například poplatek za ukládání odpadu na skládku, i když máme skládku vlastní. Tento poplatek se bude pravidelně zvyšovat, a to až do roku 2029. Loni město Písek za ukládání odpadu na skládku zaplatilo téměř 2,4 milionu korun. Další půl milion činil povinný poplatek za odpad ze sběrných dvorů odpadu. Letos bude částka vyhrazená na tyto poplatky ještě vyšší, podle odhadů by měla dosáhnout 2,8 milionu korun," řekl Čapek.

Písek patří k nejlepším v republice v třídění odpadů. Směsného odpadu tak ročně vyprodukují v přepočtu jen kolem 143 kilogramů na osobu. Díky tomu město opakovaně získalo od spolku Arnika ocenění Odpadový Oskar. Přesto se na skládku komunálního odpadu ročně vyveze kolem 4300 tun odpadu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Celní správa

Štítky správa, odpady, Písek, poplatek, odpad, Ceny Oscar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek příští rok nezvýší poplatek za svoz odpadu, v budoucnu se tomu nevyhne  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.