Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fasáda na budově vlakového nádraží je hotová. Dokončuje se i příjezdová hala

Už za pár dní si budou moct Budějčáci, ale i ti, kteří přijíždějí do krajského města vlakem, prohlédnout novou fasádu vlakového nádraží. Správa železnic, která na rekonstrukci pracuje od roku 2020, nyní sundavá lešení. Kompletně hotovo má být na konci roku 2023.

„Za pár dní vám představíme podobu nové fasády, ze které nyní snášíme lešení," uvedla Správa železnic (SŽ) na Facebooku k nejnovějším fotografiím výpravní budovy vlakového nádraží v Českých Budějovicích. Budovu začala SŽ opravovat na přelomu května a června roku 2020. 

Podle prvních plánů mělo být vše hotovo na konci roku 2022. Po odkrytí původních konstrukcí ale narazili stavaři na velmi špatný stav některých částí budovy. „Původně jsme nepočítali, že se budou měnit stropy, po odkrytí konstrukcí jsme ale zjistili, že jsou v opravdu špatném stavu a museli jsme je vyměnit. Stálo nás to čas navíc, peníze navíc, ale muselo se to udělat,“ vysvětlil letos v srpnu Dalibor Návara, který dělá stavební dozor.

Finišuje se také v příjezdové hale, která by se měla pro cestujícíc otevřít na začátku příštího roku. Následně by se mělo začít pracovat na hale odjezdové. Celá rekonstrukce má být hotová do konce roku 2023.

Rekonstrukce nádraží vyjde minimálně na 755 milionů korun. Hotová bude v prosinci 2023

V Českých Budějovicích pokračuje rekonstrukce výpravní budovy vlakového nádraží. Příjezdová hala by měla být dokončena na přelomu letošního a příštího roku, kompletní rekonstrukci chce mít Správa železnic hotovou do prosince 2023. Náklady se...

Kromě termínu se změnily také náklady na rekonstrukci budovy. Z původních 689 milionů korun se cena zvedla na minimálně 755 milionů korun. „To nejhorší máme myslím za sebou. Určitě už se cena nebude zvedat tolik, může se posunout pouze o desítky milionů, ale ne o stovky, jak se to jevilo vůči původní projektové dokumentaci,“ popsal už dříve ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Správa železnic

Štítky vlaková nádraží, nádraží, české budějovic, správa železnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fasáda na budově vlakového nádraží je hotová. Dokončuje se i příjezdová hala  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.