Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Medailová jízda na mistrovství ČR. TJ Karate České Budějovice je opět nejúspěšnějším klubem

Klub TJ Karate České Budějovice zazářil na mistrovství ČR, které se konalo o uplynulém víkendu v Prostějově. Celkem českobudějovičtí závodníci nasbírali 13 zlatých, 13 stříbrných a 11 bronzových medailí!

„Šli jsme do toho s tím, že hodláme obhájit prvenství z předešlých let, což se podařilo, opět jsme se stali nejúspěšnějším klubem. Snad mě jen malinko mrzí, že zlatých medailí mohlo být ještě více, protože nám to kolikrát uteklo o kousek, především pak v neděli. Výsledek je ale samozřejmě skvělý, máme radost!“ uvádí hlavní trenér TJ Karate České Budějovice Miroslav Hýsek. „Pokud bych měl vyzdvihnout některé jednotlivce, tak zmíním Kryštofa Ružu, jenž předváděl nádherné karate, a Dominiku Suchou, která v kategorii žákyň vybojovala svůj první titul. Její výkon nás nadchl. Jmenovat rovněž musím Martinu Šáchovou, jež si užívá úžasnou sezónu. Na MČR vyhrála vše před limitem. Celkově mě náš tým moc bavil. Drželi při sobě, fandili si, povzbuzovali se, fungovali na jedničku. To mě potěšilo vůbec nejvíc!“

Ačkoliv se blíží konec roku, českobudějovičtí karatisté mají před sebou ještě mnoho práce. Už ve středu odjíždějí do Itálie na mládežnickou světovou ligu a o týden později pak zamíří na turnaj do Nitry, byť ten již bude plnit spíše roli přátelského předvánočního setkání. Další výzvy záhy přijdou v roce 2023.

„Tento rok byl skutečně velmi úspěšný. Skvělých výsledků jsme mimo jiné dosáhli na prestižních turnajích v Maďarsku, Rakousku či na Slovensku. Martina Šáchová pak vytvořila mezník, když se stala vicemistryní světa. Také vybojovala medaili na seniorské světové lize v Maroku. Obecně máme řadu nadějných závodníků a nové talenty, takže se těšíme, co nám další rok přinese. Rozhodně do něj vstoupíme s vysokými cíli,“ říká hlavní trenér.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky TJ Karate České Budějovice, Miroslav Hýsek, Martina Šáchová, karate

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Medailová jízda na mistrovství ČR. TJ Karate České Budějovice je opět nejúspěšnějším klubem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.