Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Restaurace Met zůstává po kontrole inspekce uzavřena. Čekáme na další kontrolu, říkají provozovatelé

Oblíbená budějcká restaurace Met zůstává i tři týdny po kontrole Státní zemědělské a potravinářské inspekce uzavřena. Kontrola 13. prosince loňského roku odhalila v zázemí mrtvé i živé šváby. Provozovatelé teď podle svých slov čekají na kontrolu, která jim dovolí opět otevřít.

„Dneska máme ještě zavřeno. Otevírat ale budeme, ale zatím nevíme kdy. Budeme o tom informovat na Facebooku. Teď čekáme ještě na jednu kontrolu, abychom mohli otevřít,“ řekl redakci jeden z provozovatelů. O tom, jak se švábi do restaurace dostali, hovořit nechtěl. „K tomu vám asi nemůžu nic říct,“ odvětil.

Konkrétní způsob rozšíření švábů v budějckém Metu nezveřejnila ani Státní zemědělská a potravinářská inspekce. „Všeobecně ale můžeme říct, že k rozšíření škůdců dochází zpravidla ze dvou důvodů. Jedním jsou zanedbané hygienické podmínky v provozovně a druhým nezabezpečení provozovny proti jejich vniknutí,“ popsal redakci tiskový mluvčí inspekce Marek Bartík.

Hmyz v kuchyni i ve skladu

Místo, kde Státní zemědělská a potravinářská inspekce kontrolu provedla, se nachází na rušné Lannově třídě kousek od historického centra města. „Naši inspektoři na mnoha místech v provozovně, a to včetně baru či kuchyně, zjistili výskyt švábů. S ohledem na nepřijatelné hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor,“ informoval profil Potraviny na talíři. 

Inspektoři našli mrtvé i živé šváby například v kuchyni u umytých talířů či v lednici, ve skladu potravin nebo třeba v zázemí, kde mají zaměstnanci šatnu. Restaurace je zavřená od 13. prosince. 

Podobné zkušenosti zákazníků

Na příspěvek reagovala řada obyvatel Českých Budějovic. Jeden ze čtenářů například pod článkem umístil snímek, na kterém je v jídle hmyz. Snímek měl být pořízen při jedné z návštěv. Další čtenáři naopak provozovatelům přejí, aby opět otevřeli a ani přítomnost švábů v restauraci jim nevadí. „Tamto miluji tam výborně vaří a nějaký šváb, daleko horší je naše vláda než nějaký šváb v kuchyni. Držím jim palce a už se tam těším zase na jídlo. Jejich pečený bůček je luxusní,“ napsal pod příspěvek například čtenář Pavel.

Met je totiž jednou z nejoblíbenějších restaurací ve městě. Nová provozovna se letos na jaře otevřela v centru na hlavním Náměstí Přemysla Otakara II., kde i nadále funguje. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SZPI

Štítky české budějovice, met, restaurace, inspekce, šváby, uzavřeno, kontrola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Restaurace Met zůstává po kontrole inspekce uzavřena. Čekáme na další kontrolu, říkají provozovatelé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.