Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Třináctimetrová vánoční jedle zmizí z budějckého náměstí za týden

Budějcké náměstí Přemysla Otakara II. opustí vánoční jedle, která zdobila centrum od poloviny listopadu. V pátek 13. ledna ji pracovníci společnosti Lesy a rybníky města České Budějovice na místě částečně rozřežou.

„Poté bude převezena do manipulačního skladu a její podstatná část nakonec poputuje do dřevozpracujího závodu. Postupná demontáž vánoční výzdoby začne v pondělí 9. ledna,“ napsala v tiskové zprávě mluvčí radnice Jitka Brůha Welzlová.

Jedle, která o uplynulých svátcích zdobila budějcké náměstí, má zajímavou historii. Malou jedli původně zachránil mladý chlapec z močálu v lese. Třináctimetrový strom rostl přes 40 let v zahradě v Jílovicích. Strom jako každoročně přivezli zaměstnanci společnosti Lesy a rybníky města České Budějovice.

Samotnému rozsvícení 26. listopadu přihlíželo plné náměstí. Aktu se poprvé ujala primátorka Českých Budějovic Dagmar Škodová Parmová (ODS). Kromě Škodové Parmové promluvil také českobudějovický radní a hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba (ODS) a biskup českobudějovické diecéze Vlastimil Kročil.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Reifová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třináctimetrová vánoční jedle zmizí z budějckého náměstí za týden  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.