Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do veřejných sbírek v Českých Budějovicích loni lidé darovali 2,7 milionu korun

Do veřejných sbírek v Českých Budějovicích loni lidé darovali 2,7 milionu korun. Je to výrazně více než v roce 2021, kdy to bylo 1,5 milionu korun. Nejvíce lidé přispívají tradičně do Tříkrálové sbírky.

„Je potěšitelné, že občané přispěli částkou téměř 2,7 milionu korun, loni to bylo 1,5 a v roce 2020 šlo o 1,4 milionu, takže se jedná za posledních několik let o rekordní sumu,“ uvedla českobudějovická primátorka Dagmar Škodová Parmová (ODS).

Největší podporu u veřejnosti má tradičně Tříkrálová sbírka. Loni v Českých Budějovicích vynesla 337.000 Kč. Tříkrálová sbírka, která před pár dny opět začala, v Jihočeském kraji shromáždí pro potřebné každý rok v průměru kolem tří milionů korun.

„Velké přízni se těší také sbírka pro nevidomé a slabozraké, jejíž výtěžek je určen na výcvik slepeckých psů. Do kasiček SONS bylo loni vloženo 152.000 korun a do dalších s označením nadační fond Mathilda to bylo 54.000 korun,“ zmínila primátorka. Centrum Arpida v loňském roce získalo podporu 433.000 korun, stacionář pro děti s postižením Bazalka 250.000 a Autis Centrum 148.000 korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Diecézní charita

Štítky ČR, správa, sociální, charita, České Budějovice, sbírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do veřejných sbírek v Českých Budějovicích loni lidé darovali 2,7 milionu korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.