Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O lety z budějckého letiště je podle cestovní kanceláře velký zájem. Přibudou další termíny

České Budějovice válí! Takovou větou uvedla cestovní kancelář Čedok, která prodává zájezdy do zahraničí s odletem z letiště v Plané, zájem ze strany lidí. Podle kanceláře se od spuštění prodaly stovky zájezdů, přibudou proto další termíny. První lidé odletí na dovolenou z Českých Budějovic v srpnu.

Cestovní kancelář Čedok spustila prodej zájezdů na začátku prosince. Létat se z českobudějovického letiště bude do dvou destinací, které patří podle Čedoku mezi ty nejoblíbenější. „V nabídce se objeví nejprodávanější a nejoblíbenější hotely na řeckém ostrově Rhodos a na Turecké riviéře, nejčastěji čtyřhvězdičkové a pětihvězdičkové resorty s programem all inclusive,“ uvedla v tiskové zprávě v prosinci cestovní kancelář.

Už v srpnu 2023 budou moct lidé vyrazit na zahraniční dovolenou z Letiště České Budějovice. Společnost Čedok, se kterou se Jihočeský kraj dohodl na spolupráci, bude nabízet zájezdy na řecký Rhodos a do turecké Antalye. Lety bude podle jihočeského...

Zájem ze strany lidí podle kanceláře předčil odhady. Podle tiskové mluvčí Kateřiny Pavlíkové si od prosince zamluvily zájezd stovky lidí. „Proto jsme se rozhodli už teď přidat navíc další dva termíny jak do Antalye, tak na Rhodos. Nejvíce prodaných pobytů máme na srpen, kdy provoz na letišti startuje, ale postupně se zaplňují i odlety v září," uvedla Pavlíková.

Nárůst first minute rezervací, tedy těch, které lidé zamlouvají s velkým časovým předstihem, bude podle kanceláře v lednu.

Radost má ze zájmu o zájezdy i vedení Jihočeského kraje, které se v loňském roce domluvilo na spolupráci se státním podnikem Řízení letového provozu (ŘLP). Ten si řízení letiště převezme, díky čemuž kraji odpadne nejen nutnost certifikace letiště, ale také se zbaví některých nákladů spojených s provozem. Zároveň se tím urychlil celý proces rozlétání letiště v Plané u Českých Budějovic.

„Zájem o ty zájezdy je velký a myslím, že to je dobře. Ozvala se nám další cestovní kancelář, takže teď hledáme termín, kdy bychom se potkali. Zaznamenal jsem i možnosti nějakých dalších destinací, ale dokud tyto věci nejsou jasné, nemám cenu nic slibovat. Čedok má zájem, který předčil očekávání, a to je dobře,“ okomentoval jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS).

Plánujete letět na dovolenou z Letiště České Budějovice?

Celkem hlasovalo656 čtenářů

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky letiště, Letiště České Budějovice, Jihočeský kraj, Řízení letového provozu, stát, provoz, ČEDOK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O lety z budějckého letiště je podle cestovní kanceláře velký zájem. Přibudou další termíny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.