Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kraj rozhleden. Na jihu Čech je přes sto vyhlídkových míst, většina je i volně přístupná

Jižní Čechy jsou krajem malebných výhledů. Je zde rozeseto více než sto rozhleden, vyhlídek nebo vyhlídkových věží, jejichž velká část je navíc volně přístupná. Ne vždy o nich ale lidé vědí. Jihočeská centrála cestovního ruchu proto nyní přišla s novým projektem, který si klade za cíl návštěvníky přehledně informovat o rozhlednách, na něž mohou zavítat.

Jižní Čechy z výšky. Tak se jmenuje nový projekt Jihočeské centrály cestovního ruchu, který si klade za cíl více přiblížit lidem jihočeské rozhledny a vyhlídky. Aktuálně jich je na území kraje více než sto, mnoho z nich je navíc volně přístupných. Nyní by měla turistům usnadnit práci při jejich vyhledávání speciální mapa.

„Dobývání vrcholů je v Čechách fenoménem a vyrazit na rozhlednu či vyhlídku je častým cílem výletu pro milovníky aktivního poznávání přírody. Návštěvníkům tak usnadníme rozhodování, kam a za jakých podmínek vyrazit, včetně doplnění o nějakou zajímavost. Podařilo se nám dát dohromady 106 turistických cílů na jedno místo, aby nikdo na svém výletě nezůstal stát pod vrcholem,“ zmiňuje ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Petr Soukup.

Součástí mapy je přehled 37 rozhleden, 27 vyhlídkových věží a 42 vyhlídek ze všech turistických oblastí v kraji. Mapu bude možné si v turistické sezóně opatřit na informačních centrech po celém kraji, nebo také online na webu jiznicechy.cz, kde jsou jednotlivé turistické cíle přehledně rozděleny v letní i zimní verzi a doplněny o podrobné informace.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jihočeská centrála cestovního ruchu

Štítky rozhledna, Jihočeský kraj, Česko, cestovní ruch, vyhlídka, turismus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj rozhleden. Na jihu Čech je přes sto vyhlídkových míst, většina je i volně přístupná  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.