Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nového pořadatele adventních trhů vybere město v létě

O tom, kdo se stane pořadatelem adventních trhů na příštích pět let, bude jasno v létě. Město chce na jaře vypsat koncesní řízení, ze kterého vyjde nový organizátor jedné z nejoblíbenějších akcí ve městě. Radnice navíc na provoz trhů přispěje částkou pět milionů korun.

Posledních pět let byla organizátorem adventního programu na českobudějovickém náměstí budějcká společnost Art4Promotion. V letošním roce musí město podle smlouvy hledat organizátora nového. „Teď na jaře bude vypsané koncesní řízení a někdy v létě už bychom měli vědět, kdo to vyhraje,“ řekla redakci primátorka Českých Budějovic Dagmar Škodová Parmová (ODS).

Kluziště, vyhlídkové kolo, ale i novinky. Advent v Budějcích bude bez omezení

Něco málo přes dva týdny zbývají do začátku Českobudějovického adventu. Po dvou letech, kdy trhy přerušil covid, by se měla celá akce konat v plné verzi, bez jakýchkoli omezení. Návštěvníci se tak mohou těšit jak na kluziště, tak na vyhlídkové...

Podle města je důležité, aby adventní trhy udržely nastavený standard, kdy byly opakovaně hodnoceny jako jedny z nejlepších v republice a pozitivní ohlasy měly i v zahraničí. „Chceme, aby měli návštěvníci důvod se sem vracet, a ne přijet jen unikátně. Tyto návštěvy pomáhají nejen kultuře, ale i cestovnímu ruchu,“ přiblížila primátorka.

Nový pořadatel by měl znovu dostat smlouvu na pět let. Do výběru chce radnice zapojit všechny zastupitelské kluby tak, aby panovala napříč radnicí shoda a nenastaly komplikace na přelomu volebního období. Pořádání trhů chce navíc město podpořit částkou pět milionů korun.

Už na konci minulého roku nevyloučila jednatelka Art4promotion Lenka Střítecká, že se do dalšího výběrového řízení společnost přihlásí. „Budeme samozřejmě čekat na podmínky. Ale nápadů, jak by se dal Českobudějovický advent ještě posunout, máme spoustu,“ řekla už před časem redakci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky adventní trhy, české budějovice, vánoce, trhy, pořadatel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nového pořadatele adventních trhů vybere město v létě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.