Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Šumavský národní park vypisuje výběrová řízení na práce v lesích. Cena je téměř 300 milionů

Národní park Šumava vypíše na letošní rok výběrová řízení na lesní práce. Zaplatit za ně hodlá 299 milionů korun bez DPH. Zájemci mohou podávat nabídky do poloviny března. Stejný postup zvolil národní park i v minulých letech.

Zadávací řízení mají podle tiskového mluvčího parku Jana Dvořáka zajistit práce spojené s péčí o lesy v největším národním parku v České republice a dalších pozemcích, které Národní park Šumava spravuje. „Počítáme s pracemi souvisejícími s aktivní péčí o les v zásahových částech národního parku podobně jako v minulých letech. Důraz klademe na zpracování nahodilých těžeb, přestavby lesních porostů a zajištění dodavatelských kapacit na pěstební činnost," uvedl náměstek ředitele Správy NP Šumava Jan Kozel.

Kozel dodal, že park bude hledat dodavatele, kteří nabízejí lesnické činnosti od ručních těžeb až po kompletní mechanizované zpracování. „Zejména však potřebujeme zajistit pěstební práce a odkorňování,“ uzavřel.

Minitendry se týkají období od podpisu rámcových dohod do konce roku 2024 nebo do vyčerpání předpokládané hodnoty veřejné zakázky. Podobně šumavský národní park postupoval i v předchozích letech.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com / ilustrační foto

Štítky Šumava, Národní park Šumava, minitender, práce, lesní práce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumavský národní park vypisuje minitendry na práce v lesích. Cena je téměř 300 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.