Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lyžařské areály hlásí ideální podmínky. Pomohlo sněžení i mrazy

Lyžařské podmínky ve skiareálech na jihu Čech mají ideální podmínky. Podle mluvčích pomohlo hlavně počasí v posledních dnech, kdy sněžilo a mrzlo. Na víkend jsou připraveny speciální akce.

Podmínky pro lyžování ve Skiareálu Lipno jsou podle mluvčí Olgy Kneiflové ideální. „Počasí dovoluje zasněžování technickým sněhem a k tomu připadlo i několik centimetrů sněhu přírodního. Sjezdovky jsou tak dokonale pokryté 100 centimetrovou vrstvou sněhu a perfektně upravené. Všechny sjezdovky jsou v plném provozu," uvedla. 

Kromě upravených sjezdovek připravil areál na víkend také kulturní program. V sobotu 4. března se chystá oslava narozenin maskota areálu Lišáka Foxe a odpoledne odstartuje Den s handicapem. „Pro lidi se speciálními potřebami je zdarma k dispozici zapůjčení sportovních pomůcek k zimním sportům, instruktáž k používání pomůcek nebo jízda se školenými instruktory,“ doplnila mluvčí.

Stejně dobré podmínky hlásí i Skiareál Hochficht. „Na začátku března u nás panují díky nočním mrazům výborné lyžařské podmínky a v provozu jsou všechny lanovky a vleky. Otevřeno je 20 kilometrů sjezdovek, dva dětské parky, zábavné dráhy s vlnami či komiksový slalom," popsal tiskový mluvčí areálu Martin Řezáč

I tady jsou pro návštěvníky připraveny víkendové akce. „V sobotu se na Hochfichtu vrátíme se zpátky do minulosti a užijeme si výborné lyžařské podmínky v retro lyžařském oblečení, které jsme nosili před dvaceti i více lety. O zábavu nebude nouze a každý, kdo k nám dorazí v retro oblečení, obdrží zvýhodněný skipas,“ popsal ředitel skiareálu Gerald Paschinger.

Vyrazit mohou lidé také na Zadov, kde jsou vzhledem ke sněžení v posledních dnech podmínky velmi dobré. „Je to vidět i na sjezdovkách, kdy je návštěvnost velmi solidní. Samozřejmě nám k tomu pomáhá fakt, že řada lidí zde tráví jarní prázdniny," řekl za lyžařské středisko Zadov Petr Vondraš.

Posledními okresy, kde příští týden začnou jarní prázdniny, jsou Českobudějovicko a Českokrumlovsko. Areály i proto předpokládají vysokou návštěvnost. „Školáci s rodiči mohou vyrazit na Lipno i autobusem /skibusem z Českých Budějovic a ještě ušetřit. Při předložení jízdenky dostanou na pokladnách našeho skiareálu slevu 30 procent na skipas,“ doplnila Kneiflová.

Na Hochfichtu zase mohou lidé využít akce na vícedenní skipasy. „Připravili jsme akci 3+1 den zdarma. Za 4denní skipas, který platí i o víkendech, tak návštěvníci zaplatí cenu třídenního skipasu," uzavřel Řezáč.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Skiareál Lipno

Štítky lyžování, skiareály, lyže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály hlásí ideální podmínky. Pomohlo sněžení i mrazy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.