Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zimní střediska na jihu Čech nabízejí navzdory oteplení dobré sněhové podmínky

Zimní střediska v jižních Čechách nabízejí navzdory oteplení dobré sněhové podmínky. Na Lipně jsou v provozu všechny lanovky i sjezdovky, podobně v areálu na Zadově. Skiareál Hochficht na česko-rakouské hranici Šumavy má otevřených všech 19 kilometrů sjezdovek.

Ve skiareálu Lipno jsou podmínky velmi dobré. „Na svazích leží 80 centimetrů sněhu a v provozu jsou stále všechny lanovky i sjezdovky, lyžařská škola i večerní lyžování. O víkendech platí dvacetiprocentní sleva na rodinné skipasy. Kdo přijede skibusem z Českých Budějovic a Českého Krumlova, může po předložení jízdenky využít slevu 30 procent na denní skipas," uvedla mluvčí tamního skiareálu Olga Kneiflová. Na Lipně se navíc 10. a 11. března odehraje závod určený pro všechny amatérské lyžaře při akci S ČT sport na vrchol.

Skiareál Hochficht na česko-rakouské hranici Šumavy připravil na víkend první ročník Krojového skifestu s doprovodným programem. Sněhové podmínky jsou navzdory oteplení stále dobré. „V provozu jsou všechny lanovky a vleky s 19 kilometry sjezdových tratí. Po čtvrtečním větrném počasí se na víkend bude ochlazovat a od soboty už jsou opět hlášené noční mrazy s příjemným polojasným počasím přes den," uvedl za areál Martin Řezáč. Na svazích tam leží 45 až 70 centimetrů sněhu.

Od 45 do 65 centimetrů sněhu leží na Zadově. Návštěvnost je i díky jarním prázdninám v okrese České Budějovice vyšší než jindy. Ve středu tam lyžovalo 820 lidí, v úterý téměř 900, v sobotu evidovali 1200 lyžařů. „Prázdniny jsou určitě znát. Poslední dny se podmínky trochu zhoršily, napršelo necelých 30 milimetrů srážek. Areál je ale v dobré kondici. Jsou samozřejmě podmáčená místa, ale věříme, že je dokážeme zahrnout, v sobotu má zase mrznout," řekl za lyžařské středisko Petr Vondraš. Zadov nabízí denní i večerní lyžování. Kvůli počasí ale nelze upravit běžecké stopy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Lipno

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zimní střediska na jihu Čech nabízejí navzdory oteplení dobré sněhové podmínky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.