Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na jihu Čech klesl počet nemocných s infekcemi dýchacích cest

Na jihu Čech za poslední týden klesl počet nemocných s akutními respiračními infekcemi. Nyní připadá na 100.000 obyvatel 1316 případů, což je o 13,1 procenta méně než o týden dřív. Pokles způsobily především jarní prázdniny, které zastavily šíření chorob dýchacích cest ve školách.

„Po dvoutýdenním nárůstu vidíme opět pokles, který je dán především razantním snížením počtu nových případů na Českobudějovicku, kde se ve srovnání posledních dvou týdnů snížila nemocnost výrazně o více než třetinu. Nejvíce nemocnost klesala mezi žáky základních škol, středoškoláky a mladými lidmi do 24 let. Je to obvyklý projev dopadu jarních prázdnin na nemocnost. V dalších jihočeských okresech s výjimkou Českokrumlovska však nemocnost poklesla jen velmi mírně nebo se mírně zvyšovala," uvedla ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Nejvyšší výskyt pacientů s akutními respiračními infekcemi je obvykle evidován ve skupině nejmenších dětí do pěti let. Mezi nimi připadá 3614 případů na 100 tisíc. „Nejvyšší nemocnost mezi jihočeskými okresy byla v desátém týdnu na Českokrumlovsku. V okrese jsme zaznamenali pokles počtu onemocnění na 1620 případů na 100 tisíc obyvatel. Nemocnost mírně rostla na Táborsku, Jindřichohradecku a Písecku," řekla ředitelka protiepidemického odboru jihočeských hygieniků Hana Bendíková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, chřipka, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech klesl počet nemocných s infekcemi dýchacích cest  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.