Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Česká se podle meteorologů vrátí silný vítr

Od úterního odpoledne se do Česka podle meteorologů vrátí silný vítr. Výstraha platí téměř pro celou Českou republiku až do pozdních nočních hodin. V nárazech může foukat rychlostí až 70 kilometrů za hodinu.

„Při přechodu studené fronty v úterý večer a v první polovině noci na středu vítr krátkodobě zesílí a bude doprovázen nárazy kolem sedmdesáti kilometrů za hodinu,“ uvedl ve výstraze, která platí pro celou Českou republiku s výjimkou Moravskoslezského kraje a východu Moravy, meteorologové

Stejně jako na konci minulého týdne může kvůli silnému větru docházet k poškození stromů a lesních porostů. Komplikace mohou nastat také v dopravě. „Lidé by měli být opatrní při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách doporučujeme omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií,“ dodali meteorologové.

Česko čekají dva teplé dny a silný vítr, v polovině týdne se citelně ochladí

Česko čekají dva teplé dny s teplotami kolem 15 stupňů Celsia. Dál bude silně foukat. Na horách očekávají meteorologové vichr s rychlostí až 90 kilometrů v hodině. V polovině týdne vítr postupně ustane a citelně se ochladí. Noční teploty opět spadnou pod bod mrazu. Vyplývá to z týdenní předpovědi, kterou dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Teplé a větrné počasí ve středu vystřídá ochlazení. Noční teploty klesnou na minus jeden stupeň, přes den bude tři až sedm stupňů Celsia. Ve čtvrtek spadnou noční teploty k minus pěti stupňům. Přes den se pak vyšplhají na pět až devět stupňů Celsia.

Pátek přinese oteplení. Noční mrazíky už hrozit nebudou. Přes den se teploty vrátí až k 15 stupňům Celsia. Podobná předpověď platí i pro víkend. Oblačná až polojasná obloha místy přinese déšť.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Královehradeckého kraje

Štítky výstraha, čhmú, český hydrometeorologický ústav, vítr, počasí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Česká se podle meteorologů vrátí silný vítr  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.