Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Sezonu v lyžařských areálech na jihu Čech ovlivnila lednová obleva

Velmi rozpačitě hodnotí končící sezonu provozovatelé lyžařských areálů na jihu Čech. Na řadě míst museli kvůli oblevě střediska v lednu na čas zavřít, což se v minulých letech nestávalo.

„Když to porovnáme s minulou sezonou, je ta současná slabší. V minulé sezoně jsme v prosinci zahájili provoz a vydrželi jsme nepřetržitě v provozu až do konce března. Letos byla velká komplikace lednová obleva, kdy jsme přišli o veškerý sníh. Stávalo se v minulých letech, že se oteplilo a podmínky byly horší. Ale nepamatuji, že by v sezoně roztál veškerý sníh, jako tomu bylo v lednu, kdy jsme s přípravou areálu začínali prakticky od nuly," řekl za středisko Zadov Petr Vondraš. Dodal, že areál si zatím neurčil datum, do kdy chce provoz zachovat. Záležet bude na počasí a na zájmu lidí.

Také ve Skiareálu Lipno konec sezony přizpůsobí podmínkám. „Ale už jsme ukončili večerní lyžování," uvedla mluvčí střediska Olga Kneiflová. Podle ní bylo pro areál celkem úspěšné období jarních prázdnin, kdy návštěvnost dosahovala zájmu z minulých let. „Jinak je sezona průměrná. Je pro nás důležité, že se nám povedlo udržet areál kontinuálně v provozu od 16. prosince, a to včetně skicrossu, který je oblíbený zejména u dětí," řekla.

Lyžování museli naopak přerušit na několik dní v lednu na sjezdovce ve Frymburku. Způsobila to silná obleva, kdy kromě oteplení ještě pršelo. „V průměru se návštěvnost držela na úrovni minulých sezon. Avšak v lednu jsme zaznamenali růst návštěvnosti na našem bobovacím kopci, který se stal jednou z mála možností, kde si děti mohly zasáňkovat nebo zabobovat," uvedl Michal Černocký z Parku Frymburk.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Hochficht

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sezonu v lyžařských areálech na jihu Čech ovlivnila lednová obleva  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.