Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

O víkendu se oteplí, může být až 15 stupňů Celsia

Od pátku se začne v Česku oteplovat, o víkendu mohou teploty vystoupat až na 15 stupňů Celsia. Vyplývá to z předpovědi a vyjádření Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na twitteru.

„Pokud budete někam v následujících hodinách cestovat velký pozor - zejména v Čechách - na lokální náledí a námrazu. K ránu se také vytvořily v nížinách mrznoucí mlhy, které se ale postupně rozpustí," uvedl dnes ráno ČHMÚ. Podle přiloženého družicového snímku se mrznoucí mlhy vyskytovaly například v Karlovarském kraji, na Jindřichohradecku či v pásu zahrnujícím Orlické hory a východní část Pardubického kraje.

Dnešní ráno je z tohoto týdne podle meteorologů nejmrazivější. Teploty klesaly až k minus pěti, na západě byly ještě o dva stupně nižší a v Tachově bylo minus osm stupňů. „Na Šumavě a v Krušných horách mrzlo ještě více, teploty se zde pohybovaly mezi -10 až -15 °C, v Rolavě neměřili -18 °C," doplnil ČHMÚ na facebooku.

Zatímco dnes se denní teploty budou držet ještě pod deseti stupni, v pátek by mohly vystoupat na osm až 12 stupňů, v Čechách i k 15 stupňům. Bude polojasno až oblačno.

V sobotu bude skoro jasno až polojasno. Noční teploty klesnou na plus tři až minus jeden stupeň, na jihozápadě a západě Čech k minus třem stupňům. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 11 a 15 stupni, na severu Čech kolem deseti.

„V neděli začne ovlivňovat počasí u nás mělká brázda nízkého tlaku vzduchu od západu. V příštím týdnu budou v teplejším západním proudění postupovat přes střední Evropu jednotlivé fronty," uvedli meteorologové.

V neděli se mohou místy vyskytnout přeháňky. Noční teploty zůstanou nad nulou a přes den bude stejně jako v sobotu 11 až 15 stupňů. Jarní počasí pak bude pokračovat i v příštím týdnu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Česko, Český hydrometeorologický ústav, počasí, předpověď

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se oteplí, může být až 15 stupňů Celsia  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.