Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Několik stovek obyvatel z Táborska nesouhlasí s výstavbou domu na sídlišti Nad Lužnicí. Podepsali petici

Necelých pět stovek obyvatel z Tábora a okolí nesouhlasí s výstavbou bytového domu v Krakovské ulici na sídlišti Nad Lužnicí. Na městský úřad doručili petici, která vyjadřuje nesouhlas s projektem. Signatáři se obávají nedostatku parkovacích míst a napadají také další části projektu.

„Petice, která nám přišla na podatelnu města, obsahuje v současné době podpisy 454 obyvatel. Většina z nich je ze sídliště Nad Lužnicí. Část je také ze Sezimova Ústí a jiných obcí,“ potvrdil redakci Drbny místostarosta Martin Mareda (Piráti).

Nesouhlas některých obyvatel se podle něho týká celé výstavby bytového domu, který má vzniknout v Krakovské ulici. „Petice je patnáctistránková a mluví se v ní nejen o problému s parkováním. Je v ní napadán také znalecký posudek. Také to, že by měl dům vzniknout v záplavovém území a tak dále. Na tohle všechno budeme prostřednictvím odborů reagovat. Některé námitky jsou neoprávněné,“ doplnil pro redakci Mareda.

Součástí projektu je podle místostarosty také vybudování parkovacích míst. Kromě toho město od investora požaduje, aby tam navíc vzniklo dalších 12 parkovacích stání. Tábor navíc plánuje na sídlišti Nad Lužnicí stavbu parkovacího domu. Kapacita budovy za několik desítek milionů korun bude přibližně 250 parkovacích míst. „Připravuje se parkovací dům, který by měl stát v centru sídliště. Od této lokality je to zhruba 400 až 500 metrů. Zhotovitel parkovacího domu by měl být vybrán nejspíš ještě tento rok, někdy v létě. Realizace projektu by měla trvat zhruba rok,“ shrnul místostarosta.

Ten už dříve uvedl, že chápe požadavky obyvatel ze sídliště Nad Lužnicí, pro něž je už nyní složité najít volné místo na parkování. Lokalita byla vystavěna v 80. letech minulého století, kdy počet automobilů ve městě byl výrazně nižší, což se projevilo v parkovacích kapacitách. „Navíc situaci na sídlišti Nad Lužnicí komplikuje ještě jeden fakt. Obyvatelé se tam naučili parkovat v uvozovkách hodně nadivoko. Takže bychom rádi do budoucna vytvořili nějaký systém, podle kterého by se řídili,“ uzavřel místostarosta v komentáři pro ČTK.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, byty, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Několik stovek obyvatel z Táborska nesouhlasí s výstavbou domu na sídlišti Nad Lužnicí. Podepsali petici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.