Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Žena začala rodit v autě. Cestu do porodnice jí razila policejní hlídka

Kuriózní pomoc řidiči v nesnázích si připsali protivínští policisté. Hlídka před několika dny razila cestu muži, který vezl do porodnice rodící partnerku. I díky policistům stihla žena dorazit do porodnice včas a vzápětí porodila zdravého syna.

„Policisté ve středu dohlíželi na plynulost silniční dopravy na silnici I/20 u Maletic. Kolem čtrnácté hodiny místem projížděla také Škoda Octavia s těhotnou ženou. Řidič policistům sdělil, že chvátají do porodnice. Policisté rodičům, vzhledem k naléhavosti situace, zajistili volný průjezd po celé trase a doprovodili je až do písecké nemocnice. Žena vzápětí porodila zdravého syna,“ potvrdila mluvčí policie Kamila Čuřínová Ingrišová.

Podobně asistovali policisté třeba před čtyřmi lety v Rosicích u Pardubic. Žena tam tehdy začala rodit v čase vrcholící dopravní špičky. Její partner proto oslovil policisty, kteří na silnici odklízeli vysypaný polystyren. Díky hlídce tehdy žena dorazila do porodnice za sedm minut.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky Protivín, policie, porod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena začala rodit v autě. Cestu do porodnice jí razila policejní hlídka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.