Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Průjezd ulicí U Černé věže uzavře na tři měsíce oprava mostu. Akci bude město řešit s občany

V druhé polovině května začne oprava mostu přes Mlýnskou stoku, kvůli které bude až do konce srpna uzavřen vjezd do ulice U Černé věže ze Sadů. Protože jde o důležitou silnici, kterou řidiči využívají zejména pro zkrácení si cesty přes centrum, bude celou akci město podrobně probírat s občany na veřejném projednání.

Most přes Mlýnskou stoku bude kvůli opravám uzavřen více jak tři měsíce. Důvodem obnovy je poškození nosných a pojízdných konstrukcí mostu. „Práce zahrnují odstranění vozovky, povrchu chodníků, zábradlí, obrubníků, izolace, betonových desek překrývajících komory pro inženýrské sítě a odhalení horního povrchu nosné konstrukce. Spodní stavbu i nosné konstrukce čeká otryskání tlakovou vodou, oprava trhlin v betonu a přespárování kamenného zdiva," popsala tisková mluvčí města Jitka Brůha Welzlová.

Opravy začnou 19. května, kdy dojde k uzavření silnice a výměně plynovodů. To bude podle harmonogramu města trvat 22 dní. Následovat budou samotné opravy mostu. Předpokládaný konec prací je zatím naplánován na 31. srpna, kdy by měla být komunikace opět zprovozněna. Na náměstí Přemysla Otakara II. se řidiči z ulice Na Sadech dostanou ulicí Karla IV.

Kompletní objízdné trasy a celou akci chce město dopředu komunikovat s občany. Připravilo proto veřejné projednání, které se koná ve středu 29. března od 17 hodiny v zasedací místnosti zastupitelstva města. „Navrhované objízdné trasy a řešení takto vzniklé nové dopravní situace bude na tomto projednání prezentováno za účasti investora a zhotovitele stavby," dodala mluvčí radnice. 

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky doprava, omezení, Mlýnská stoka, most, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Emil Svoboda

bude o jedem kruháč míň! to už není náměstí

Úterý, 28. března 2023, 03:40Odpovědět

Průjezd ulicí U Černé věže uzavře na tři měsíce oprava mostu. Akci bude město řešit s občany  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.