Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Proměna parku v Dukelské ulici se blíží do finále. Otevře se v květnu

Dokončování náplavky, opěrné zdi, ale i příprava zeleně, květin a mobiliáře. Rekonstrukce Parku Dukelská se pomalu blíží do finále, otevřít se má veřejnosti už 1. května. Práce začaly v červnu 2022.

„Tam kde neprobíhá stavba se v parku seje nový trávník a už vykukují z cibulí první květiny. Je zde navrženo několik míst, kde byste je měli na jaře vidět každoročně, podobně jako na Sokolském ostrově. Větší druhová pestrost je jedna z pozitivních změn proti předchozímu stavu," stojí na oficiálním facebookovém profilu Parku Dukelská, který prochází kompletní proměnou.

Hotová je pokládka kamenné dlažby na náplavce, práce pokračují na cyklostezce, chodnících uvnitř parku a také u opěrné zdi u mostu Kosmonautů. Hotový park se má veřejnosti otevřít 1. května.

Původně mělo být přitom hotovo už v únoru. Důvodem byl problém s herními prvky, které mají v parku být. „Hlavní spor byl finanční a týkal se herních prvků, které byly v parku navrženy. Současný zhotovitel z mého pohledu tu cenu podstřelil a dal je příliš levně. Logicky chtěl pak cenu navýšit, což jsme ale nemohli akceptovat i kvůli zákonu o zadávání veřejných zakázek,“ komentoval před časem náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

Park se proto otevře bez herních prvků, na které město vypíše novou zakázku. „Rozhodli jsme herní prvky ze smlouvy se zhotovitelem vyjmout a odblokovat tak problematickou část pro zdárné dokončení. O herní prvky ale veřejnost nepřijde. Vypíšeme na ně novou veřejnou zakázku a do konce tohoto roku bude park kompletní," doplnil Maroš.

Náklady na změnu parku se pohybují kolem 22 milionů korun. Další miliony korun město investuje na pořízení herních prvků, které do lokality umístí.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Park Dukelská

Štítky Park Dukelská, revitalizace, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Proměna parku v Dukelské ulici se blíží do finále. Otevře se v květnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.