Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Prachatice opraví restauraci na vrcholu Libína. Otevřít má v létě 2025

Už několik let se mluví o rekonstrukci chaty na vrcholu Libína. Prachatická radnice tady původně plánovala vybudovat restauraci s dětským hřištěm, venkovní terasou a plochou pro pořádání kulturních a společenských akcí. Projekt se ale čím dál víc prodražoval, a tak rada na svém posledním jednání rozhodla, že se vydá cestou úpravy původního záměru chaty.

„Na základě několika pracovních jednání se rada města rozhodla jít cestou úpravy původního záměru chat na Libíně s ohledem na ekonomiku provozování, enormní nárůst nákladů na rekonstrukci a nedostačující zásobu pitné vody, s cílem orientovat se na centrální budovu,“ popsal v tiskové zprávě starosta Prachatic Jan Bauer (ODS).

Hlavní budova bude sloužit jako restaurace s venkovní terasou. V patře plánuje město vytvořit ubytovací prostory, které budou ale podle vedení města určeny spíše pro personál. „Vedlejší budova, tzv. dependance, bude projekčně připravena pro účely ubytování, zakonzervována a řešena případně v dalších fázích rekonstrukce. Ostatní menší objekty budou odstraněny,“ doplnil Bauer.

Chatu Libín chtějí Prachatice opravit do roku 2024. Práce bude nutné rozdělit

Opuštěná chata na Libíně by se mohla veřejnosti otevřít na konci roku 2024. Prachatice chtějí objekt opravit, bude ale nejspíš nutné práce rozdělit do dvou etap. Podle původních předpokladů měla rekonstrukce vyjít na 25 milionů korun. Kvůli...

Na začátku příštího roku chtějí mít Prachatice dokončenou projektovou dokumentaci a všechna povolení. Následně bude vyhlášena veřejná zakázka na zhotovitele. Restaurace na vrcholu Libína by podle starosty mohla začít fungovat v létě 2025.

Předpokládané náklady na rekonstrukce město neuvedlo. Už dříve se ale řešilo, že právě kvůli financím nebude možné rekonstruovat všechny objekty najednou. Podle původních předpokladů měly práce vyjít na 20 až 25 milionů korun. Kvůli aktuální situaci na stavebním trhu bude ale částka vyšší.

Ohodnoť článek

Foto Elmira Talířová

Štítky libín, chata, rekonstrukce, prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachatice opraví restauraci na vrcholu Libína. Otevřít má v létě 2025  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.