Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nejlepším jihočeským městem pro byznys se stal Český Krumlov

Nejlepším jihočeským městem pro byznys se letos stal Český Krumlov. Na druhém místě v tomto výzkumu skončil Tábor, třetí České Budějovice. Výsledky dnes organizátoři výzkumu Město pro byznys oznámili v Českých Budějovicích.

"Přičítám to (vítězství) tomu, že jsme turistická destinace, kam přijíždí mnoho návštěvníků, a tím jsme určitě pro podnikatele zajímaví. To, co je úlohou nás jako města, je být určitým mediátorem, aby to dobře fungovalo, a za to patří poděkování úředníkům," řekl krumlovský starosta Alexandr Nogrády (ANO).

V Českém Krumlově je podle výzkumu při krajském srovnání hodně ekonomických subjektů v přepočtu na obyvatele. Počet uchazečů o zaměstnání je tam rovněž velmi vysoký, což podle analytiků agentury Datank skýtá podnikatelům možnost výběru pracovních sil. "Index stáří, tedy poměr lidí starších 65 let k lidem mladším 14 let, je v Českém Krumlově velmi nízký, což je příslibem pro rozvoj podnikání i do budoucna," uvedl za organizátory David Pavlát.

Krumlovská radnice dává podle výzkumu dost peněz do kultury a sportu. Město má také kvalitní web z pohledu podnikatele, který na nich přehledně najde vše potřebné, jak uvedli analytici. Český Krumlov nabízí rovněž v krajském srovnání nadprůměrný počet úředních hodin. Mezi hlavní firmy ve městě patří Schwan Cosmetics CR, Schwan-Stabilo ČR nebo Larson-Juhl (dříve Lira).

V Táboře je podle výzkumu nadprůměrné množství firem s víc než 250 zaměstnanci v přepočtu na počet ekonomických subjektů. "Město myslí na bytovou výstavbu, alespoň o tom svědčí velmi vysoký počet dokončených bytů v přepočtu ku meziroční změně počtu obyvatel," uvedl Pavlát.

Město pro byznys je srovnávací výzkum, který 16. rokem hodnotí podnikatelské prostředí ve 205 obcích s rozšířenou působností a městských částech Prahy. Získává téměř 15 tisíc dat ze zdrojů jako jsou Český statistický úřad, ministerstvo financí nebo ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. Celostátního vítěze vyhlásí organizátoři v květnu.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Datank

Štítky ČR, hospodářství, správa, obce, ocenění, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepším jihočeským městem pro byznys se stal Český Krumlov  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.