Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Přijďte na Dobrodružství s technikou – českobudějovické výstaviště ožije vědou, řemesly i technickou soutěží

PR článek

Už ve středu 22. června českobudějovické výstaviště ožije moderními technologiemi, vědeckými pokusy i mezinárodní soutěží T-PROFI. Na zábavný program se mohou těšit malí i velcí, pro které firmy a školy připravily téměř 250 exponátů, které si návštěvníci sami vyzkouší. Přijďte si zažít vědu, techniku, řemeslo ve středu od 9 do 18 hodin, vstup je zcela zdarma.

Českobudějovické výstaviště ožije technikou i zábavou
„Naším přáním je, aby českobudějovické výstaviště 22. června ožilo moderními technologiemi, vědeckými pokusy, soutěžemi a zábavou. Tak, aby si malí i velcí návštěvníci vyzkoušeli experimenty, roboty, řemesla či technické vychytávky na vlastní kůži a k technickým či řemeslným oborům měli v budoucnu kladný vztah,“ říká Luděk Keist, ředitel Jihočeské hospodářské komory (Jhk), která se snaží povědomí o důležitosti těchto oborů šířit dlouhodobě. A to jak právě skrz tradiční interaktivní výstavu Dobrodružství s technikou, tak třeba i soutěž T-PROFI, která bude letos poprvé součástí Dobrodružství.

Technické i měkké dovednosti otestují žáci škol
V soutěžním klání si bude 13 týmů z jižních Čech, Horního Rakouska a Dolního Bavorska muset poradit se soutěžním zadáním. Žáci základních a středních škol budou mít za úkol postavit z polytechnické stavebnice recyklační středisko na tříděný odpad a do něj pomocí naprogramovaného autíčka Maqueen pak odpad dovézt. „Odborná porota bude hodnotit technické provedení stavby, práci s micro:bitem, ale i spolupráci v týmu, kreativitu a prezentační dovednosti. Zkrátka vlastnosti, které vyžadují i zaměstnavatelé na odborných pozicích a které se dětem v budoucnu mohou hodit,“ říká Barbora Sejková, organizátorka soutěže T-PROFI z Jhk.

Akce se koná 22. června. 

S tím souhlasí i Gabriela Šteflová, HR manažerka ze společnosti Zambelli – technik, pro kterou je kontinuální rozvoj vědomostí a schopností důležitou hodnotou společnosti a na výstavu Dobrodružství s technikou si proto připravili zábavně vzdělávací aktivity. „Pokud můžeme přispět ke zvýšení zájmu dětí o studium technických a řemeslných oborů a poznávání nových věcí obecně, s nadšením podpoříme interaktivní výstavu Dobrodružství s technikou nejenom jako partneři této zajímavé akce pro děti a rodiče, ale také jako vystavovatelé. Pro účastníky jsme si připravili vědomostní kvíz o vlastnostech materiálů používaných ve strojírenství, montážní dílnu, 3D puzzle a skládačky, které si majitelé šikovných ručiček budou moci odnést na upomínku domů.“

Program zpestří vědecké pokusy i módní přehlídka
Program téměř 60 vystavovatelů převáženě z jižních Čech oživí také fyzikální a vědecké pokusy, úniková hra, nebo módní přehlídka. Tu připravilo Sdružení textil při Jhk společně s jihočeskými textilními firmami a středními školami, kde je možné návrhářství a výrobu textilií studovat. Na textilním stánku si děti také vyzkouší vyrobit různé výrobky z látek a ušít drobné dárky. Nebude chybět ani tradiční Bosch Truck od generálního partnera Robert Bosch či model letadla od firmy Jihostroj. „Nezapomínáme ani na tradiční řemesla. Žáci oboru Pekař tak představí tvorbu pekařských výrobků, ve venkovních prostorech bude kovářská výheň a robot Číšník namíchá dobrý nápoj,“ láká na pestrý program výstavy jeho organizátorka Lenka Hájková z Jhk, která dodává, že výstavu v pavilonu T1 je možné navštívit od 9 do 18 hodin a vstup je pro děti i rodiče zdarma.

Mapa areálu.

Nad akcí Dobrodružství s technikou převzal záštitu hejtman Jihočeského kraje a Rada města České Budějovice. Projekt Dobrodružství s technikou je spolufinancován Statutárním městem České Budějovice a Jihočeským krajem. Soutěž Talenty pro firmy proběhne v rámci projektu TechTalent_21 č. Cíl EÚS/DF/SU/11/05, který je spolufinancován Evropskou unií v rámci Dispozičního fondu.

Ohodnoť článek

Štítky technika, kultura, dobrodružství, věda, akce, program, řemeslo, kongresové centrum, soutěž, výstava, Jihočeský kraj, Robert Bosch GmbH, Jihočeská hospodářská komora, Evropská unie, České Budějovice, Jihostroj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přijďte na Dobrodružství s technikou – českobudějovické výstaviště ožije vědou, řemesly i technickou soutěží  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.