Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Některé jihočeské nemocnice zpřísňují režim pro návštěvy

Některé jihočeské nemocnice zpřísnily režim pro návštěvy. Snížily nejvyšší možný počet návštěvníků u pacientů i maximální délku trvání návštěv. Opatření mají omezit možné další šíření nákazy koronavirem. Vyplývá to z informací, které ČTK získala od nemocnic.

Například v Českém Krumlově smí ode dneška návštěvy k pacientům jen na 15 minut. „Důvodem je ochrana našich pacientů, kteří patří mezi rizikové skupiny," uvedla asistentka předsedy představenstva českokrumlovské nemocnice Ingrid Kamlachová.

Podobně zareagovali i ve Strakonicích. K pacientovi smí najednou maximálně dva lidi na dobu 20 minut. „Návštěvy zatím nezakazujeme. Přítomnost příbuzných má důležitý psychologicko-terapeutický efekt," uvedl ředitel strakonické nemocnice Tomáš Fiala.

V Českých Budějovicích podobný režim platí od května. Doba návštěvy by neměla přesáhnout 15 minut a za pacientem smí najednou také maximálně dva lidé, řekla mluvčí nemocnice Iva Nováková.

Bezpečnostní rada kraje na svém úterním jednání doporučila všem zdravotnickým a sociálním zařízením, aby zvážily omezení návštěv, případně zpřísnily režimová opatření v těchto zařízeních. „Bylo to jednomyslné rozhodnutí. Doporučujeme zavést v ještě větší míře určitá režimová opatření, aby se riziko přenosu (koronaviru) snížilo," uvedla jihočeská hejtmanka Ivana Stráská (ČSSD).

V Jihočeském kraji hygienici v současnosti evidují 602 lidí s koronavirem. Za úterý přibylo 46 nových případů, 13 nemocných se uzdravilo a jeden pacient s koronavirem zemřel. Bylo to desáté úmrtí v kraji v souvislosti s covidem-19.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, nemocnice, Jihočeský kraj, návštěva, pacient, Tomáš Fiala, Český Krumlov, Strakonice, Ivana Stráská, České Budějovice, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé jihočeské nemocnice zpřísňují režim pro návštěvy  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.