Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Očkování bez registrace spustí také strakonická nemocnice

V Jihočeském kraji přibude další očkovací místo bez nutnosti registrace. Od pátku se budou moci v OČKU v Lidické ulici ve Strakonicích očkovat zájemci ve věku od 16 let v čase od 14:30 do 16:00. K dispozici bude vakcína Pfizer/Biontech. Další termíny budou oznámeny příští týden.

V budějckém OČKU se dnes úderem deváté hodiny rozjelo očkování proti onemocnění covid-19 bez nutnosti registrace. Už kolem osmé hodiny ranní na místě postávalo několik zájemců. O hodinu později před areálem stála fronta zhruba šesti desítek lidí,...

„K očkování je nutné si připravit občanský průkaz a kartičku zdravotní pojišťovny. Na místě pak vyplnit informovaný souhlas očkování a dotazník před očkováním,“ dodal David Hocke z odboru kanceláře jihočeského hejtmana.

Už včera se rozjelo očkování bez registrace v budějckém velkokapacitním očkovacím centru. „Naším cílem je dosažení maximální proočkovanosti obyvatel kraje. Vybudovali jsme vysokokapacitní očkovací centra, která jsou velmi dobře vybavena a dokážou zvládnout i očkování osob, které se nechtějí registrovat. Musíme si uvědomit, že vytížení zdravotníků i obslužného personálu trvá již přes sedm měsíců a je tedy dlouhodobé a extrémní. Vážím si jejich práce a je pro mě těžko představitelné, že jim teď ještě nařídím, aby šli očkovat do obchodního centra,“ řekl už minulý týden hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jihočeský kraj

Štítky očkování, koronavirus, covid-19, Strakonice, Jihočeský kraj, Pfizer, BioNTech, Martin Kuba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkování bez registrace spustí také strakonická nemocnice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.