Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Do terénu vyráží mobilní očkovací týmy. Tento týden zamíří do okolí Blatné a Vimperku

V Jihočeském kraji vyráží do terénu mobilní očkovací tým. Tento týden zamíří na Blatensko, do Vimperka a Volar. Kraj už s předstihem oslovil města a obce, kde lidé s očkováním zatím váhají a nabídl jim možnost mobilních očkovacích týmů.

„Lidé se nemusí k očkování předem objednávat, pouze přijdou v daných termínech a časech. Očkovací tým bude mít k dispozici dva typy vakcín, jednorázovou vakcínu Janssen a dvoudávkovou vakcínu Pfizer,“ popsal hejtman Martin Kuba (ODS) s tím, že očkování bude provádět tým zdravotníků z jihočeských nemocnic.

Průběh očkování je stejný jako ve velkém očkovacím centru. V případě pochybností nebo dotazů je k dispozici lékař pro konzultace. Očkovaní jednorázovou vakcínou Janssen navíc na místě dostanou od mobilního týmu vytištěný očkovací certifikát.

Mobilní očkovací centra mají zvýšit proočkovanost v kraji. „Starostky a starosty měst a obcí vybraného regionu jsme proto požádali o maximální součinnost při informování jejich občanů. Pokud možnost využití mobilních týmů zvýší zájem o očkování mezi Jihočechy, jsme připraveni v tomto způsobu vakcinace i nadále pokračovat,“ uzavřel Kuba. 

V úterý vyrazí očkovací tým do obcí Bezdědovice, Sedlice a města Blatná. Ve čtvrtek pak do Vimperku a Volar.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Jihočeský kraj, očkování, covid, covid-19, Vimperk, Blatná, vakcína, Volary, Martin Kuba, Janssen Pharmaceutica, Pfizer, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do terénu vyráží mobilní očkovací týmy. Tento týden zamíří do okolí Blatné a Vimperku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.