Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočeské nemocnice možná v příštím týdnu začnou odkládat operace

Jihočeské nemocnice se momentálně starají o 151 pacientů s koronavirem. Nárůst počtu nakažených zatím zvládají i bez omezení standardního provozu. Nelze ale vyloučit, že v příštím týdnu někde začnou odkládat některé operace.

„Situace je příznivější než loni na podzim. Ale přesto nám počet hospitalizovaných případů s koronavirem narůstá. Proto zřejmě v příštím týdnu budeme muset omezovat některé výkony," uvedla předsedkyně představenstva holdingu Jihočeské nemocnice Zuzana Roithová.

Odkladné zákroky se týkají například operací kyčelní endoprotézy nebo výměny kolenního kloubu. Jde o výkony, které nejsou v danou chvíli akutní. „Zatím zvládáme běžný provoz, uvidíme, jak se situace bude vyvíjet," řekla mluvčí českobudějovické nemocnice Iva Nováková. Dodala, že nyní je zde hospitalizováno 71 pacientů s covidem-19. Z nich má 11 těžší průběh a leží na lůžkách s intenzivní péčí. „I přes nárůst případů je situace mnohem příznivější než loni na podzim nebo letos na jaře. Důležité je, že nyní máme k dispozici prakticky kompletní personál," uvedla.

V minulých vlnách epidemie přitom řada lékařů a sester na čas nemohla pracovat, protože se sami léčili s koronavirem, nebo byli v karanténě, případně se starali o děti, které nechodily do školy.

Od začátku pandemie loni na jaře se v Jihočeském kraji prokázal covid-19 u 106.804 lidí. Vyléčilo se dosud 99.811 obyvatel kraje. Od loňského března zemřelo na jihu Čech v souvislosti s koronavirem 1821 lidí. Hygienici nyní v kraji evidují 5172 pacientů s covidem. V současnosti hygienici v regionu v průměru evidují kolem 350 nových případů koronaviru denně. Před měsícem to bylo kolem 50.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Jihočeský kraj, nemocnice, operace, COVID-19, pacient, Zuzana Roithová, Jihočeské nemocnice, a.s., Nemocnice České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské nemocnice možná v příštím týdnu začnou odkládat operace  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.