Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zuzana Roithová odchází z Jihočeských nemocnic. Těším se na vnoučata a kulturu, vzkázala

Ve vedení akciové společnosti Jihočeské nemocnice končí Zuzana Roithová. Dnes dopoledne to oznámila krajským zastupitelům. Hejtman Martin Kuba (ODS) řekl, že ji ve funkci nahradí dosavadní vedoucí odboru zdravotnictví krajského úřadu Petr Studenovský.

Předsedkyně představenstva funkci opouští kvůli blížícímu se konci svého mandátu. Ve vedení Jihočeských nemocnic bude do 30. dubna. „Mandát předsedkyně mi končí, a zároveň mi bude 70 let,“ řekla zkušená manažerka Budějcké Drbně.

Při svém rozloučení zavzpomínala na spolupráci s bývalým hejtmanem Janem Zahradníkem (ODS), který byl u vzniku akciové společnosti. Sama do vedení nastoupila v roce 2017. Kromě jiného pak ocenila spolupráci s bývalou hejtmankou Ivanou Strásko (ČSSD). 

„Jako náměstkyně i hejtmanka naší práci rozumněla a podporovala nás. Myslím si, že nemocnice byly v dobré kondici a podařila se řada věcí,“ shnrula Roithová. Zmínila mimo jiné spolupráci jednotlivých primářů a oddělení, rozvoj veřejných zakázek, zvyšování úspor či zvládnutí koronavirové krize.

„V období covidu byla spolupráce jednotlivých nemocnic výborná. Na samém začátku jsme připravovali nejrůznější materiály na základě zkušeností ze zahraničí,“ zavzpomínala. Ocenila také komunikaci a kooperaci s jednotlivými nemocnicemi. Významně pak vyzdvihla kvalitu služeb, které poskytuje Nemocnice České Budějovice. 

Zuzana Roithová byl ve vedení Jihočeských nemocnic od roku 2017. Foto: Jihočeský kraj

Zuzana Roithová se teď těší na to, jak využije volný čas. „Mám velkou farmu a zahradu, kde budu pracovat. Ráda také hraji na klavír. Hlavně ale budu více jezdit do Prahy, kde se chci věnovat svým vnoučatům. Těším se také na kulturu, při té manažerské práci pro mě bylo těžké si udělat čas na koncerty a další akce,“ dodala Roithová. 

Hejtman Martin Kuba uvedl, že do vedení Jihočeských nemocnic nastoupí dosavadní vedoucí odboru zdravotnictví krajského úřadu Petr Studenovský. 

Zuzana Roithová je původním povoláním lékařka. Na počátku 90. let vedla FN Královské Vinohrady. Poté se stala ministryní zdravotnictví a senátorkou, 10 let pak byla poslankyní Evropského parlamentu. 

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky nemocnice, České Budějovice, Zuzana Roithová, Martin Kuba, ODS, Jan Zahradník, ČSSD, koronavirová krize, Drbna.cz, Evropský parlament, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zuzana Roithová odchází z Jihočeských nemocnic. Těším se na vnoučata a kulturu, vzkázala  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.