Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Prachatická nemocnice v létě uzavře operační sály a porodnici

Nemocnice Prachatice si na léto připravila některé investice s cílem zmodernizovat operační sály a další zázemí. Kvůli tomu musí pacienti počítat s omezeními, které se dotknou například operačních sálů či porodnice.

Nemocnice o tom informovala na svém webu. Důvody jsou dva. Kvůli covidu tam nebylo možné modernizovat některé prostory, a zároveň zůstala personálu nevybraná dovolená, proto se investice uskuteční letos v létě. 

„S ohledem na tyto skutečnosti, počty nevybrané dovolené i personální stavy na odděleních jsme se rozhodli, že naplánujeme nutné stavební práce na centrální jednotce intenzivní a resuscitační péče (JIRP) a operačních sálech právě na léto, kdy je provoz nejmenší. Z výše uvedených důvodů jsme proto nuceni uzavřít operační sály a porodnici, a to od 8. 7. 2022 ráno do 4. 8. 2022 ráno. Za této situace nebudeme schopni provádět operační výkony ani porody, a to plánované ani akutní,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí společnosti Jihočeské nemocnice Kateřina Koželuhová

Na operačních sálech provede vybraná firma stavební úpravy, na dvou sálech budou nová světla. Vznikne tam také oddělovací zeď mezi sály a budoucí ortopedickou JIP.

„Poslední rodičky budeme moci odrodit 8. 7. 2022 a zůstanou u nás na lůžkovém oddělení do odchodu poslední pacientky domů do 15. 7. 2022,“ upřesnila mluvčí. Gynekologicko-porodnické oddělení a novorozenecké oddělení tak nebudou fungovat od 15. července do 3. srpna.

Firma mezitím vymaluje tato oddělení, chirurgii, ortopedii či internu. „Po dobu uzavírky na gynekologickém a porodnickém oddělení budou opravena lina a provedeny další drobné práce. Na Interně 2 již probíhá rekonstrukce sprchových koutů a hygienického zázemí. Interní pacienti jsou přesunuti na oddělení následné péče,“ sdělila mluvčí. 

Péče o pacienty se nasměřuje do ostatních nemocnic, nejvíce do Českých Budějovic. Ambulantní provoz bude fungovat i nadále. Bude-li pacient diagnostikován k operaci, dojde k jeho přeložení do Nemocnice České Budějovice. Normální provoz začne v prachatické nemocnici 4. srpna. 

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Prachatice

Štítky jižní čechy, prachatice, nemocnice, rekonstrukce, operační sál, léto, Nemocnice Prachatice, Katharina Cibbini-Koželuch, Jihočeské nemocnice, a.s., Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachatická nemocnice v létě uzavře operační sály a porodnici  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.