Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Počet případů akutních respiračních infekcí za týden vzrostl. Nejvíce na Českobudějovicku a Českokrumlovsku

Nemocnost v Jihočeském kraji přestala klesat. Po sedmi týdnech poklesu v tomto týdnu registrují hygienici opět nárůst akutních respiračních onemocnění o více než dvanáct procent, dáno je to především nárůstem počtu onemocnění na Českobudějovicku a Českokrumlovsku. Největší nárůst byl mezi školáky a středoškoláky.

„Od počátku roku nemocnost po sedm týdnů klesala. V končícím osmém týdnu se dynamika poklesu zastavila a zaregistrovali jsme nárůst o více než dvanáct procent. Ve všech okresech jsme registrovali mezitýdenní nárůst, nejvíce na Českokrumlovsku a Českobudějovicku,“ potvrdila epidemiologická data za osmý týden ředitelka krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

Nejvyšší nemocnost mezi jihočeskými okresy byla v osmém týdnu na Českokrumlovsku. „V tomto okrese jsme zaznamenali největší nárůst počtu onemocnění o 35,2 procenta na 1 872 případů na sto tisíc obyvatel, nárůst o 19 procent oproti předchozímu týdnu zaznamenalo Českobudějovicko a o 10,2 procenta vzrostla nemocnost na Prachaticku. V dalších okresech nemocnost stoupala méně dynamicky,“ doplnila ředitelka odboru protiepidemického krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Hana Bendíková.

Co se týče věkových kategorií, nemocnost rostla ve všech věkových skupinách, nejvíce mezi školními dětmi v kategorii 6 až 14 let a mladými lidmi v kategorii 15 až 24 let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet případů akutních respiračních infekcí za týden vzrostl. Nejvíce na Českobudějovicku a Českokrumlovsku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.