Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na jihu Čech klesl počet nemocných s akutními respiračními infekcemi

Na jihu Čech klesl v minulém týdnu počet nemocných s akutními respiračními infekcemi. Nyní připadá 1324 případů na 100 tisíc obyvatel. Je to o 4,3 procenta méně něž před týdnem.

„Mírný nárůst jsme zaznamenali na Táborsku a Jindřichohradecku, ve všech ostatních okresech našeho kraje nemocnost klesala, nejvíce na Českokrumlovsku - o více než 13 procent. Když porovnáme současnou nemocnost s předešlými sezonami, vloni jsme ve 12. týdnu měli nemocnost na úrovni 1030 případů na 100.00 obyvatel kraje, tedy o zhruba tři sta případů nižší. V roce 2021 byla ve srovnatelném období pouze 395 případů na 100 tisíc, v té době ale byla situace ovlivněna probíhající epidemií covidu-19," uvedla ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Nejvíce nemocných je opět ve skupině nejmenších dětí do pěti let. V této kategorii statistika proti předešlému týdnu vzrostla o jedno procento na 3942 případů na 100 tisíc dětí. „Nejvyšší nemocnost mezi jihočeskými okresy byla v týdnu na Prachaticku. V okrese jsme zaznamenali pokles počtu onemocnění na 1516 případů na 100 tisíc obyvatel. Nemocnost nejvýrazněji klesla na Českokrumlovsku, o 13,5 procenta, a na Českobudějovicku, o 8,8 procenta," řekla ředitelka protiepidemického odboru jihočeských hygieniků Hana Bendíková.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech klesl počet nemocných s akutními respiračními infekcemi  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.