Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Návrh fungování lékařských pohotovostí by měl být hotov do léta

Zajišťování lékařských pohotovostí kraje navrhují založit na vztahu mezi pojišťovnami a lékaři. Finální podoba návrhu by měla být hotova v létě. Po jednání Asociace krajů ČR se zástupci vlády ve Strakově akademii to uvedl předseda sdružení a jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). Na podzim by podle jeho plánů měl být návrh uzavřen, na začátku roku by pak měl začít fungovat.

Kraje se nyní se zajištěním pohotovostí potýkají. Debata se podle Kuby vede o tom, zda by měly pohotovosti fungovat u urgentních příjmů nemocnic. Preferoval by, aby byla definována struktura, na jakém území by pohotovost měla fungovat a aby se do jejích služeb zapojili i praktičtí lékaři.

Hejtmani včera s vládou probírali i financování hromadné dopravy. Zaměří se na možnost zapojení podnikatelů, a to tak, že by byla participace na placení dopravy pro zaměstnavatele daňovým odpočtem. Hovořili i o komunální energetice, kterou stát hodlá v příštích letech rozvíjet, a podílu státu na posílení přenosové sítě.

Loni ve stejném formátu zasedli hejtmani s vládou dvakrát, pokaždé byla klíčovým tématem vlna válečných uprchlíků z Ukrajiny. V březnu krátce po invazi jednali ministři s kraji hlavně o příspěvcích na ubytování uprchlíků. Na červencovém společném setkání se k tématu Ukrajiny přidala mimo jiné problematika energetické bezpečnosti.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, vláda, správa, zdraví, kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návrh fungování lékařských pohotovostí by měl být hotov do léta  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.