Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Senior hledal houby tak dlouho, až se stal hledaným. Pátrání skončilo happyendem

Dvaaosmdesátiletý senior se na začátku týdne přesvědčil o tom, že zabloudit se dá i ve známém lese. Se známými vyrazil na houby do lesa u Šumavských Hoštic, ale nenašel cestu zpátky k autu. Do pátrací akce se zapojili policisté s policejním psovodem a hasiči. Seniora nakonec našli u něj doma. Jak se tam dostal, netušil.

„V úterý 10. července okolo osmnácté hodiny oznámila jedna žena na tísňovou linku, že postrádá známého 82letého seniora, se kterým se společně s několika známými vydali po čtrnácté hodině do lesa u obce Šumavské Hoštice, část Vojslavice, na houby,“ uvedla policejní mluvčí Martina Joklová.

V lese, kam chodívají pravidelně, se při sbírání skupina rozdělila. Kolem patnácté hodiny se měli všichni sejít u auta, kam však dvaaosmdesátiletý senior nedorazil. Snažili se seniora najít, což se jim ale nepodařilo, proto požádali o pomoc Policii České republiky.

„Do pátrací akce se ihned zapojilo několik policistů z Obvodního oddělení Prachatice, Vimperk a Horní Vltavice a policejní psovod, dále hasiči Hasičského záchranného sboru Vimperk a dobrovolní hasiči z Lažiště,“ vyjmenovala Joklová s tím, že připraven vzlétnout do akce byl také vrtulník

Seniora se po devatenácté hodině nakonec podařilo v pořádku nelézt v místě jeho trvalého bydliště v Prachaticích. To, jak se dostal domů, nebyl schopen přesně uvést. Pátrací akce ale mohla být odvolána.

Policisté v souvislosti s tímto případem opět nabádají lidi, kteří se vydají do lesa, aby si s sebou vzali mobilní telefon, popřípadě byli stále poblíž tomu, kdo ho u sebe má. „V případě nesnází, pak mohou díky komunikaci se záchranáři či lokalizaci mobilního telefonu, být rychleji vypátráni. V případě zraněných pohřešovaných může hrát roli každá minuta,“ doplnila mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pátrání, houbař, senior, Prachatice, Vimperk, les, houby, Policie České republiky, Šumavské Hoštice, Vojslavice, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior hledal houby tak dlouho, až se stal hledaným. Pátrání skončilo happyendem  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.