Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

U obce Chocov byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Škoda jde do sta tisíců

Hasiči z Jihočeského a Středočeského kraje včera zasahovali u požáru pole. Na místo bylo vysláno 8 jednotek. Požár zasáhnul plochu strniště 500 x 400 metrů, několik balíků a také zemědělský stroj – balíkovač.

K požáru bylo vysláno osm jednotek. V době příjezdu profesionálních hasičů ze stanice Tábor na poli již zasahovali dobrovolní hasiči obcí Mladá Vožice a Tábor z jedné strany a dobrovolní hasiči obcí Chotoviny, Miličín, Načeradec, Smilovy Hory a Neustupov byli velitelem zásahu postupně nasazovány okolo celého požářiště.

„Hasiči na nedalekém rybníku zřídili čerpací stanoviště a na oborání pole, aby se tím zabránilo dalšímu šíření požáru, využili traktor s podmítacím pluhem. Po zamezení šíření požáru, oborání celého požářiště a prolití vodou, zasahující jednotky pole dohasily a zbylé balíky nechaly vyhořet,“ popsala tisková mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Požár způsobil škodu za 450 tisíc korun. Příčinou jeho vzniku byla technická závada na balíkovači.

Foto hzsjck.cz

Štítky požár, druhý stupěň požárního poplachu, hasiči, Chocov, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Tábor, Mladá Vožice, Chotoviny, Neustupov, Načeradec, Smilovy Hory

U obce Chocov byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Škoda jde do sta tisíců  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.