Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Cyklista nadýchal téměř dvě promile alkoholu. Hrozí mu pokuta až 50 tisíc korun

Pokutu až 50 tisíc korun může dostat třiadvacetiletý muž, kterého o víkendu zastavili českobudějovičtí strážníci. Muž projížděl na kole u náměstí Přemysla Otakara II., neměl ale světla a řízení mu dělalo zjevné potíže. To vysvětlila dechová zkouška, která vyšla s pozitivním výsledkem téměř dvě promile alkoholu.

Třiadvacetiletého cyklistu zastavili strážníci v sobotu kolem druhé hodiny ráno, když prováděli hlídku v okolí katedrály sv. Mikuláše. Muž k nim přijížděl ulicí U Černé věže. „Nejen že na kole neměl žádná světla, ale měl i zjevné potíže s udržením směru jízdy. Druhý strážník cyklistu přijíždějícího k němu zastavil. Třiadvacetiletý muž hlídce městské policie se značně zhoršenou výslovností vysvětloval, že jede z večírku,“ popsala mluvčí strážníků Věra Školková.

Provedená dechová zkouška ukázala pozitivní výsledek. Muž nadýchal nejprve 1,84 promile alkoholu, poté se hodnota zvýšila na 1,91 promile. Strážníci muži zakázali další jízdu. „Za jízdu na jízdním kole ve stavu vylučujícím způsobilost mu hrozí pokuta od 25 do 50 tisíc korun,“ dodala Školková.

Případem se bude dále zabývat příslušný správní orgán.

Ohodnoť článek

Foto MP České Budějovice

Štítky krimi, policie, městská policie, alkohol, cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklista nadýchal téměř dvě promile alkoholu. Hrozí mu pokuta až 50 tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.