Počasí dnes29 °C, zítra21 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Žena chtěla skočit z mostu. Zabránili jí policisté

Finanční potíže dohnaly šestadvacetiletou ženu v Táboře k myšlenkám na sebevraždu. Svému kamarádovi poslala zprávu, že ukončí život skokem z mostu. Ten neváhal, vše nahlásil na policii, které se podařilo ženu zachránit. Následně ji zasahující policisté předali do rukou zdravotníků.

Šestadvacetiletá žena chtěla svůj život ukončit skokem z mostu v Táboře. Důvodem měly být finanční potíže. Kolem třetí hodiny ráno poslala svému kamarádovi zprávu, že je u psího útulku,  že skočí z mostu. Muž se ihned obrátil na policii, která na místo vyslala hlídku policistů Pavla Kopřivy a Jiřího Štěpánka. 

„Po příjezdu na místo viděli policisté mladou ženu, která vcházela na most. Na oslovení zareagovala zrychlením kroku směrem do středu mostu. Uprostřed mostu se rozplakala a křičela, že už dál nemůže, že skočí dolů, přičemž začala vylézat na zábradlí. Policisté se proto od ženy částečně vzdálili a začali s ní hovořit ve snaze jí upokojit,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Pokorná.

To se podařilo a žena se začala postupně uklidňovat. Policistům se podařilo ji přesvědčit, aby slezla ze zábradlí a zůstala na mostě. „Praporčík Kopřiva upoutal její pozornost na sebe a praporčík Štěpánek se k ní pomalu přibližoval. Když se k ní oba přiblížili na dosah, žena se s brekem sesunula k zemi,“ doplnila Pokorná.

Policisté ji následně odvedli do služebního auta a přivolali zdravotníky, kteří si ji převzali do péče. „Díky rychlému a profesionálnímu zásahu policistů a také duchapřítomnosti muže, který zavolal na operační středisko, se podařilo zabránit tragédii," uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena chtěla skočit z mostu. Zabránili jí policisté  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.