Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ishaku Konda je hráčem Dynama. Přichází na hostování s opcí

Dynamo získalo před začátkem jarní části sezony posilu z Ghany. Českobudějovický klub posílil dvaadvacetiletý stoper Ishaku Konda. Ten má zkušenosti s druhou ligou v Rakousku a naposledy hostoval v nejvyšší estonské soutěži.

Konda přichází na hostování s opcí z ghanského klubu Asokwa Deportivo FC. V minulosti hrál za druholigový rakouský tým FC Juniors OÖ z Paschingu. V loňském roce hostoval v estonském týmu Paide Linnameeskond, za který si připsal 24 startů včetně dvou zápasů v Evropské konferenční lize. 

„Chtěli jsme řešit post stopera, kde máme dva zkušené hráče Martina Králika a Lukáše Havla a potřebovali jsme třetího,“ uvedl sportovní ředitel Dynama Tomáš Sivok tento týden při tiskové konferenci. 

Dynamo si Kondu vybralo díky spolupráci s analytickou společností 11Hacks. „Mají od nás data a požadavky, na základě kterých dostaneme určitý počet hráčů. Ty následně pečlivě sledujeme a řešíme i naše finanční možnosti. Sledujeme zápasy daných fotbalistů a vše si vyhodnocujeme,“ popsal Sivok. 

Dynamo před začátkem jara posílí stoper Konda. V sobotu Jihočeši vyzvou Spartu

Náročný začátek jarní části sezony čeká českobudějovické Dynamo. Jihočeši vyzvou v prvních dvou domácích zápasech Spartu a Plzeň. I přes odchody důležitých hráčů vedení klubu věří, že se podaří splnit cíl v podobě umístění do 10. místa. Tým...

„Tohle je mladý fotbalista s potenciálem. Když naplní všechna naše očekávání, mohli bychom ho i jednou prodat,“ přidal Sivok. Klub zvolil hostování s opcí na další tři roky, aby realizační tým během jara poznal jeho charakter a přístup.

Dynamo v zimní přestávce opustili útočník Fortune Bassey a obránce Maksym Talovjerov. Kromě Kondy přišel na Střelecký ostrov také ruský obránce Maksim Matvejev. Jihočechy čeká náročný začátek jara. V sobotu doma hostí Spartu, poté se venku střetnou s Hradcem Králové a následně přivítají Viktorii Plzeň.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky Ishaku Konda, dynamo, budějovice, přestupy, fotbal, SK Dynamo České Budějovice, Rakousko, Ghana, Tomáš Sivok, Evropská konferenční liga UEFA, Lukáš Havel, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, FC Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ishaku Konda je hráčem Dynama. Přichází na hostování s opcí  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.