Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jak se změní kádr Dynama? Klub čeká na stopera, okolo záložníka krouží Plzeň a Slavia

Českobudějovické Dynamo začíná řešit složení kádru pro nadcházející sezonu. Třem hráčům končí hostování, o některé se zajímají české i zahraniční kluby a dalším vyprší příští sezonu kontrakt. Jak bude vypadat složení týmu před letní přípravou? Budějcká Drbna zjišťovala aktuální informace.

Jisté jsou už některé odchody. Po konci hostování se loučí Ondřej Mihálik, Mick van Buren a brankář Vojtěch Vorel, jak informoval server iDnes.cz.

O dalších odchodech se zatím jen spekuluje. Vladimír Koubek v rozhovoru pro MF DNES řekl, že se o Matěje Valentu zajímá pražská Slavia. Podle informací Budějcké Drbny okolo záložníka krouží také mistrovská Viktoria Plzeň. 

Dynamo by mohl opustit obránce Martin Sladký. Ten na jaře hostoval v Mladé Boleslavi, která podle informací redakce vážně zvažuje uplantnění opce na přestup. Motivací zabojovat o angažmá v zahraničí se loni netajil Jakub Hora, jenž v minulosti působil například v polské nejvyšší soutěži. Pokud by ho českobudějovický klub chtěl zpeněžit, měl by tak učinit letos v létě, protože pak končí zkušenému záložníkovi smlouva.

Otazník visí také nad křídelníkem Patrikem Brandnerem. „Dostal návrh nové smlouvy, ale zatím se nerozhodl,“ řekl redakci Drbny zdroj blízký dění v klubu. O osmadvacetiletého fotbalistu se zajímají týmy z Česka i zahraničí. Mluví se také o tom, že by si trenér David Horejš chtěl vzít do Jablonec stopera a kapitána Martina Králika. Také jemu smlouva za rok končí, ale v Budějovicích je slovenský obránce spokojený. Klub mu měl navíc podle informací redakce nabídnout vylepšní smlouvy. 

Více prostoru v nadcházející seozně dostanou mladí fotbalisté. Cenné zkušenosti posbíral na jaře osmnáctiletý záložník David Krch, který hostoval v Táborsku. Vedle něj by se měl ve středu hřiště objevovat další mladý fotbalista Patrik Hellebrand. Z Táborska se vrací také brankář Martin Janáček. Fanouškům se nejspíš více předvedou útočník Daniel Hais, který na jaře posbíral v lize osm startů, a další odchovanec Ondřej Čoudek. 

Všichni si ale o šanci musí říct v přípravě pod vedením nového trenéra Jozefa Webera, kterému by měl asistenta dělat Jan Baránek. Společně působili například v Mladé Boleslavi.

Klub zároveň čeká na to, až se z Afriky vrátí stoper Ishaku Konda. Dynamo uplatnilo díky dobrým výkonům opci na přestup, hráč se ale musel vrátit do Ghany, aby vyřešil víza. Vedení klubu chce posílit hlavně obranu a útočnou fázi. Sezona před nedávnem skončila a jednání se dávají do pohybu. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, fotbal, budějovice, přestupy, spekulace, SK Dynamo České Budějovice, FC Viktoria Plzeň, SK Slavia Praha, Drbna.cz, FK Mladá Boleslav, fotbalista, jaro, Mick van Buren, Ondřej Mihálik, Vojtěch Vorel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak se změní kádr Dynama? Klub čeká na stopera, okolo záložníka krouží Plzeň a Slavia  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.