Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Středeční program Majálesu. Nenechte si ujít Pulp Fiction nebo Romea a Julii

Multižánrový festival Budějovický Majáles rychle a jistě míří do své poloviny. Ve středu pozve své návštěvníky na autokino, nespočet kapel, zajímavá divadla nebo pádlování na vodě. Propršené počasí je už téměř na ústupu, proto v druhé polovině týdne už nebudou deštníky, pláštěnky a přesuny programu téměř potřeba.

Slovo a pozornost si jistě zaslouží již tradiční autokino na náplavce. Letos se pyšní kultovním a legendárním filmem Pulp fiction. Bod programu, který se jen tak na každém festivalu nevidí.

Wake of Jissom, Hellwana, Sorry Holka a Manon Meurt. Jména kapel, které během středy zahrají v Majálesové kavárně, v music baru Velbloud nebo v klubu Fabrika. Speciálně je třeba zmínit Manon Meurt, což je rakovnická kapela hrající ve stylu shoegaze, bude to stát rozhodně za návštěvu.

Prostor kasáren, které se letos staly jedním z nejnetradičnějších prostorů Budějovického Majálesu, bude hostit Performance battle – královskou disciplínu, která ukáže divadelní um a kreativitu všech Majálesových králů. Tedy něco, co si užije každý.

Romeo a Julie je příběh, o kterém už každý slyšel. Ale málokdo ho viděl v podání dvou studentů DAMU. V Malém divadle proběhne nejen jejich představení, ale také následná debata o studiu na jedné z nejžádanějších uměleckých škol v republice.

Pokud někdo ve středu plánuje cestu skrze Piaristické náměstí nebo okolo Slepého ramene, jistě nepřehlédne venkovní majálesový second hand a paddleboard academy kde si budou jak děti, tak i dospělí moci vyzkoušet, jaké je to jezdit na takovém paddleboardu a že to rozhodně není tak jednoduché, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Filmovou třešničkou by se také mohl stát také Anifilm pro dospělé, který se zabývá 3D animací. Trojrozměrná počítačová animace a průlom ve světě animáků? To si ověří ten, kdo ve středu v půl šesté navštíví kavárnu Široko.

Kompletní program, přesné časy a místa mohou návštěvníci zjistit na oficiální webové či facebookové stránce Budějovického Majálesu.

Tisková zpráva | Foto Dan Kubát

Štítky Budějovický Majáles, program, kino, hudba, divadlo, hudební skupina, Romeo a Julie, Pulp Fiction: Historky z podsvětí, festival, Divadelní fakulta Akademie múzických umění

Středeční program Majálesu. Nenechte si ujít Pulp Fiction nebo Romea a Julii  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.