Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Koně tahají dřevo na Boubín. Rekonstrukce uzavře rozhlednu na tři týdny

V pondělí 6. června začne oprava rozhledny na hoře Boubín na Prachaticku. Vybraná firma tam bude pracovat na zpevnění konstrukce a s přepravou materiálu jí pomáhali tažní koně. Po dobu tří týdnů se lidé na rozhlednu nedostanou.

Budějcké Drbně informace sdělil starosta obce Kubova Huť Zbyněk Klose„Akce začíná v pondělí 6. června. Následně bude rozhledna tři týdny nepřístupná. Je možné, že se to stihne rychleji, ale to nemůžeme zaručit, roli sehraje i počasí,“ vysvětlil.

Firma bude v případě dobrých podmínek pracovat i o víkendech. Oprava je poměrně náročná, například dřevo tahali na vrchol koně. Při rekonstrukci dojde ke zpevnění konstrukce a výsledek bude viditelný, až na místo po dokončení zamíří první návštěvníci. 


Přesouvání materiálu na Boubín. Zdroj: Zbyněk Klose

„Jde o druhou fázi. Náklady se pohybují v řádech stovek tisíc korun. Stav rozhledny si to žádá. Chtěli jsme opravu naplánovat na dřívější termín, ale mimo jiné kvůli situaci ve stavebnictví jsme si nemohli moc vybírat. Náročné bylo sehnat i koně,“ popsal starosta obce, které rozhledna patří.

Rozhledna Boubín se nachází na stejnojmenné hoře. Na vrchol vede několik tras, vyjít je možné například z obce Kubova Huť. Z rozhledny jsou pak vidět hory Plechý, Stožec či Třístoličník.


Koně pod rozhlednou. Zdroj: Zbyněk Klose

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto We Love Šumava

Štítky Kubova Huť, rozhledna, Boubín, prachaticko, okres Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Koně tahají dřevo na Boubín. Rekonstrukce uzavře rozhlednu na tři týdny  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.