Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jihočeská univerzita je opět v čele českých univerzit podle Leidenského žebříčku

PR článek

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích dosáhla významného úspěchu v Leidenském žebříčku, který vyšel ve středu 3. července 2024. Univerzita se stala nejlepší českou univerzitou podle vědeckého dopadu, umístila se na 851. místě globálně a 301. místě v Evropě, s 8,7 % svých publikací v prvním decilu. Tento úspěch potvrzuje rostoucí kvalitu vědeckého výzkumu na této univerzitě.

Leidenský žebříček, známý také jako CWTS Leiden Ranking 2024, představuje bibliometrickou evaluaci 1 506 významných univerzit globálně. Tyto univerzity byly vybrány na základě počtu jejich publikací zaznamenaných v databázi Web of Science během let 2019 až 2022. Žebříček sestavuje Centrum pro vědecké a technologické studie (CWTS) při Univerzitě v Leidenu, Nizozemsko. Hodnocení zahrnuje statistiky týkající se vědeckého dopadu, spolupráce, publikování v režimu otevřeného přístupu a genderové rozmanitosti, přičemž využívá bibliografická data z databáze Web of Science, kterou spravuje společnost Clarivate Analytics.

Tento úspěch je důkazem rostoucí kvality vědeckého výzkumu na Jihočeské univerzitě. Výsledky Leidenského žebříčku jsou významným ukazatelem excelence v oblasti výzkumu a potvrzují silnou pozici Jihočeské univerzity na národní i mezinárodní úrovni. Univerzita se nadále zaměřuje na podporu kvalitního výzkumu a inovací, které přinášejí hmatatelné výsledky a přispívají k rozvoji vědeckého poznání.

„Děkujeme všem našim vědcům a výzkumným pracovníkům, jejichž usilovná práce a odbornost přispívají k našemu úspěchu. Tento výsledek nás motivuje pokračovat v podpoře kvalitního výzkumu a inovací, které nejenže obohacují vědecké poznání, ale také přinášejí konkrétní přínosy pro společnost,“ dodává k tomuto velkému úspěchu prorektor pro vědu a výzkum doc. Ing. Luděk Berec, Dr.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Jihočeská univerzita, Leidenský žebříček, vzdělání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská univerzita je opět v čele českých univerzit podle Leidenského žebříčku  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.