Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Lidé budou o víkendu znovu protestovat. Tentokrát v Jindřichově Hradci

Stejně jako minulý týden, i tento víkend proběhne na jihu Čech protestní akce. Tentokrát je shromáždění hlášeno na sobotní odpoledne v Jindřichově Hradci. Protestovat chtějí lidé proti vládním opatřením. Na akci bude znovu dohlížet policie.

„Svolavatelem shromáždění je občanské hnutí, které zastupuje občan z Tábora. Účelem má být protest za zachování ústavních práv a svobod. Svůj záměr oznámil svolavatel Městskému úřadu v Jindřichově Hradci,“ informoval policejní mluvčí Jiří Matzner. Kolik lidí by se mělo akce účastnit policie neví, pořadatel počet účastníků neuvedl.

Protest se má konat v odpoledních hodinách na Náměstí Míru v Jindřichově Hradci. Stejně jako minulý týden budou na průběh dohlížet policisté. Kontrolovat budou zejména dodržování platných nařízení.

„Právo pokojně se shromažďovat je aktuálně omezeno nejen počtem účastníků, který je maximálně 100, ale i místem jejich trvalého pobytu nebo bydliště, a také časově. Shromáždění se tak smějí zúčastnit pouze osoby s místem trvalého pobytu nebo bydliště v okrese Jindřichův Hradec. Všichni jsou povinni mít nasazen předepsaný ochranný prostředek dýchacích cest,“ popsal Matzner.

V případě, že by lidé na akci nařízená pravidla nedodržovali, jsou podle policie kompetentní úředníci městského úřadu připraveni akci rozpustit.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky protest, koronavirus, Jindřichův Hradec, policie, Česko, Tábor, Náměstí Míru

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Jel bych také. Bohužel vyhlášené stanné právo mi to neumožňuje.

Sobota, 13. března 2021, 13:30Odpovědět

Lidé budou o víkendu znovu protestovat. Tentokrát v Jindřichově Hradci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.