Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Budějcké vánoční trhy patří podle Britů mezi nejhezčí v Evropě

Českobudějovické adventní trhy patří podle britského magazínu The Times mezi nejkrásnější trhy v Evropě. V žebříčku 24 nejhezčích trhů se ty v Českých Budějovicích a Českém Krumlově umístily na devátém místě. Podle Britů mají z celé Evropy nejkrásnější atmosféru.

O žebříčku informoval server Stream.cz. Britský magazín The Times vyhlašoval 24 nejhezčích vánočních trhů v Evropě. Na deváté místo umístil trhy v jižních Čechách, konkrétně v Českých Budějovicích a v Českém Krumlově. „Britové doslova napsali, že tyto trhy mají z celé Evropy nejkrásnější atmosféru,“ napsal Stream.

Jižní Čechy se tak zařadily k velkým městům jako je Vídeň, Norimberk nebo Drážďany. S oceněním souhlasí i lidé na sociálních sítích. „Na trhy jsme vyrazili z druhého konce republiky a vůbec jsme nelitovali! Děkujeme za úžasnou vánoční atmosféru, kterou jsme si skvěle užili," napsala například Šárka Vinterová.

Českobudějovický advent začal v Budějcích 18. listopadu a potrvá až do 6. ledna. Adventní městečko v letošním roce tvoří zbrusu nové stánky, které pro město vyrobila firma Nema ze dřeva z Novohradských hor. Nechybí unikátní ledové kluziště kolem Samsonovy kašny, perníková vyhlídková věž, dřevěný altán Zvonička, Ježíškova dílna, vánoční foto point a mnoho dalšího. 

Vánoční trhy na náměstí Svornosti v Českém Krumlově začaly 1. prosince. Zajímavý a bohatý kulturní program návštěvníci najdou také v Klášterech, českokrumlovských muzeích, Městském divadle, v kostele sv. Víta při Rybově České mši vánoční nebo také v Synagoze či Městském parku. Advent a Vánoce v Českém Krumlově trvají až do 1. ledna 2024.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Libor Staněk

Štítky adventní trhy, advent, českobudějovický advent, vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcké vánoční trhy patří podle Britů mezi nejhezčí v Evropě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.