Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Budvaru se dobře daří. Pivu i lidem

PR článek

Budějovický Budvar má za sebou další úspěšný rok, a to nejen z pohledu čísel. Dařilo se také lidem, kteří v něm pracují. Díky skvělým obchodním výsledkům mohl pivovar svým zaměstnancům hned dvakrát během roku navýšit základní mzdy, rozšířit portfolio benefitů i vyplatit mimořádnou mzdu. I proto národní pivovar opět uspěl v soutěži Zaměstnavatel roku, ze které si odnesl další cenný kov. Protože kde se pivo vaří, tam se dobře daří! 

Budějovický Budvar loni prožil rekordní rok, ve kterém uvařil nejvíc piva v historii a zaznamenal skvělé obchodní výsledky. Nebyla to náhoda. Denně na tom usilovně pracovalo a pracuje více než 600 zaměstnanců, srdcařů a zapálených ambasadorů. A to nejen u nás doma, ale i v dceřiných společnostech na Slovensku, v Německu a Velké Británii. Práce jde všem od ruky, protože mají krásný a ušlechtilý společný cíl – šířit slávu a radost z poctivého českého piva.

„Pivo je součástí naší národní kultury a pracovat pro pivo z národního pivovaru je něco, na co jsme v Budvaru doopravdy hrdí. To nám potvrdil i letošní zaměstnanecký průzkum, ze kterého vyplynulo, že mezi sebou máme velké množství zapálených budvarských srdcařů. Za každým naším úspěchem stojí právě naši lidé. A proto jsem velmi rád, že krom objemů a tržeb děláme pokroky i v oblasti péče o zaměstnance. Důkazem toho jsou opakované úspěchy v soutěži Zaměstnavatel roku. To je skvělá vizitka a zároveň i zpráva, že jdeme tím správným směrem,“ těší ředitele Budějovického Budvaru Petra Dvořáka.

Kde se pivo vaří, tam se lidem daří a stěny medailemi září 

Díky dobrým výsledkům mohl pivovar svým zaměstnancům za poslední rok hned dvakrát navýšit základní mzdu. Ta naposledy vzrostla všem zaměstnancům letos v dubnu v průměru o 6 procent. 

„Práce našich lidí si velmi vážíme a je pro nás důležité, abychom je za jejich úsilí adekvátně odměňovali. Zároveň neustále pracujeme na tom, abychom u nás nacházeli podnětné a motivující prostředí, kde panuje přátelská a pozitivní atmosféra. Díky tomu naši lidé cítí sounáležitost s firmou a mohou podávat skvělé výkony. A tím se pomyslný kruh uzavírá,“ říká Monika Grešová, personální ředitelka Budvaru. 

Za svou péči o zaměstnance opět stanul na stupních vítězů v soutěži Zaměstnavatel roku, kterou každoročně pořádá Klub zaměstnavatelů. V kategorii firem do 5000 zaměstnanců v Jihočeském kraji skončil letos na druhém místě a opět potvrdil, že patří mezi absolutní špičku zaměstnavatelů v regionu. 

„Výsledek nás těší a zároveň je pro nás velkou motivací do další práce. Vnímáme to jako společný úspěch všech, kteří usilují o to, aby náš pivovar byl zaměstnavatelem, který se o své lidi stará. Tohoto ani jiných úspěchů bychom nedosáhli nebýt našich skvělých lidí – ambasadorů, pro které je národní pivovar srdeční záležitostí. Děkujeme, že vás máme,“ vzkazuje Grešová. 

A daří se i benefitům 

Budvar poskytuje svým lidem také celou řadu zajímavých benefitů a o žádné z výhod zde nepřišli ani poté, kdy začátkem letošního roku vešel v platnost platit nový zákon o jejich zdanění. Ten s sebou přinesl značnou administrativní zátěž, kvůli níž někteří zaměstnavatelé své benefity buď omezili, nebo dokonce zrušili.  

V Budvaru se ale vydali úplně opačnou cestou a své dosavadní portfolio benefitů naopak ještě rozšířili. Zaměstnanci zde mohou využívat body do Cafeterie v hodně 9,5 tisíce Kč ročně, permanentky na sportovní zápasy, obědy či večeře za 35 Kč nebo MultiSport kartu. Novinkou pro letošní rok je dětský příměstský tábor, který pro Budvar uspořádá Jihočeská univerzita. Krom toho je jedním z oblíbených benefitů, který jinde opravdu nenajdete, i 20 litrů piva k platu měsíčně.  

„Udělali jsme, co bylo v našich silách, abychom žádný z benefitů nemuseli našim lidem odepřít. Krom toho jsou pro nás důležité i různé firemní akce, kde se lidé potkávají a poznávají i jinak než jen jako kolegové v práci. Zábava je totiž jedním z hlavních pilířů, na kterých v Budvaru stavíme naši firemní kulturu,“ podotýká Grešová. A příležitostí, jak se neformálně potkat a pobavit se, je v Budvaru opravdu hodně.  

„Zaměstnanci se mohou pravidelně zúčastňovat například našich hospodských kvízů či ochutnávek pivních speciálů. Společenským vrcholem je pak u nás každoročně rodinný sportovní den na Hluboké a vánoční večírek, který poslední roky pořádáme v Národním pavilonu na budějovickém Výstavišti. Naši lidé spolu neváhají trávit i svůj volný čas, a to je pro nás ten největší úspěch,“ dodává personální ředitelka. 

A důraz na to, aby se zaměstnanci v Budvaru cítili jako doma, kladou už od prvních okamžiků po jejich nástupu do firmy. Díky tomu se z nich brzy stávají nejen skvělí zaměstnanci, ale také budvarští srdcaři a zapálení ambasadoři. Protože pivo lidi spojuje odjakživa. A v národním pivovaru to platí dvojnásob.  

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Budějovický Budvar, národní pivovar, pivovar, pivo, Monika Grešová, Petr Dvořák, Kdesepivovaritamsedobredari

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budvaru se dobře daří. Pivu i lidem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.