Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Na prodloužený víkend navnadí Kali, Steppa Style nebo P.A.T. a MPP

V rámci Dezert Tour 2017 vám zahraje Kali, na pódia se vrací legenda The Primitives Group a poprvé do Budějc dorazí i P.A.T. a MPP. Těšte se i na taneční festival Beats For Love On The Road.

Pátek 5. května

České Budějovice

LiStOVáNí / Na první pohled – Malé divadlo – 19:30
Jako každý večer sleduje Arthur Dreyfuss svůj oblíbený seriál, když v tom někdo zaklepe na dveře. V trenkách se šmouly jde otevřít a nevěří vlastním očím: za dveřmi stojí Scarlett Johanssonová, hollywoodská hvězda. On je dvacetiletý automechanik, žijící osaměle v malém vesnickém domku v Pikardii. Zdá se, že mezi nimi leží celý vesmír, ráno se však koná zázrak: Scarlett je stále u Arthura doma! Prostý milostný příběh? Ne tak docela. Kniha, která ve Francii vyvolala skandál i překvapivou žalobu Scarlett Johanssonové.

Mikádo – DK Metropol – 19:00
První „ostrovní“ opereta uváděná v JD měla svou premiéru před více než 130 lety v londýnském Savoy Theatre a zaznamenala obrovský úspěchPříběh z exotického Japonska je vtipnou zástěrkou, jak se zasmát poměrům nejen ve staré dobré Anglii, ale i v dnešní neduživé Evropě. Nikdo tu totiž není tak úplně tím, kým tvrdí, že je, a tak je třeba být ve střehu, protože o intriky ani absurdity nebude nouze.

Zavolejte Jeevese – Jihočeské divadlo – 19:00
Nedostižný a originální sluha Jeeves inspiroval Zdeňka Jirotku při psaní Saturnina. Jeeves, stejně jako Saturnin, má zvládnout vše – milostné eskapády svého mladého pána Bertieho, tajné obchodní transakce jeho obávaného strýce lorda Worplesdona, nástrahy žárlivého strážníka i šílené nápady mladého pána Edwina, nadšeného shromažďovatele dobrých skutků, který jako by panu Miloušovi ze Saturnina z oka vypadl.

The Primitives Group + host: Idiot Bastard Son – mcFabrika – 20:00
Legenda se vrací. Psychedelic flashback!

P.A.T. a MPP – River music club – 20:00
Poprvé v Českých Budějovicích vystoupí P.A.T. a MPP, support jim bude dělat Coner, osminásobný vítěz ve freestyle battlu CZ/SK a jeho speciální host Comix.

Lopsided Warm UP – Schooler (Let It Roll) – K2 – 21:00
Warm up k festivalu elektronické hudby Lopsided, který se letos uskuteční osmým ročníkem tradičně na pomezí jižních Čech a Vysočiny.

Beats For Love On The Road – Komiks klub – 21:00
Beats For Love On The Road – největší taneční festival v České republice s neopakovatelnou atmosférou a prostředím! Beats For Love. Na jaře 2017 vyráží tento festival do nejlepších českých, slovenských a polských klubů. A Klub Komiks ve vašem městě nebude chybět!

Metal Woe – Velbloud Music Bar – 21:00
Pořádná dávka metalu v jeho různorodých podobách.

Kali a Peter Pann – Dezert Tour 2017, Křest alba – KD Vltava – 21:00
Kali zavítá do Českých Budějovic se svým novým albem Dezert, kde bude album pokřtěno. Kromě Kaliho vystoupí host akce – El Nino.

Gangster Trippin / Sonority RAW tour – Klub Slavie – 21:00
Exkluzivní koncert a party v rámci série čtyř zastávek Sonority Raw Tour 2017. House, techno, breakbeat, drum & bass na jedné scéně v podání předních českých DJs a především jedinečného českého producenta Sonority, který během svého live setu představí nedávno vydané debutové album Raw.

Sobota 6. května

České Budějovice

Don Juan – Jihočeské divadlo – 17:00
Premiéra. Nejslavnější svůdce všech dob věří jen tomu, že dvě a dvě jsou čtyři a čtyři a čtyři je osm. A že jediné, co má na tomhle světě smysl, je pít dobré víno a milovat krásné ženy. A možná ještě něco – vysmívat se všem tupcům a pokrytcům.

Jenom tři mušketýři – Dominikánský klášter s chrámem Obětování Panny Marie – Rajská zahrada – 20:00
Příběh starší než vaše babička, divadlo lepší než dovolená v Provence. Co by se stalo, kdyby tři mušketýři zůstali opravdu jenom tři? Vyletněná parafráze jednoho z nejslavnějších románů všech dob v unikátní úpravě pro tři herce a kapelu.

Vees morfujou, support: Lazer Viking – Velbloud Music Bar – 20:30
Vees na podzim, po deseti letech existence, prý konečně vypálí své druhé album. Kapela znovu ožívá, a tak si připravila pro svoje kámoše na mejdan „jak za starejch časů“, na kterém rozjede rokenroll z chystané desky a premiérově pustí nový klip k singlu Landscape.

HeartBeats – Spiriakos, Makarov, D-Niel, Otiatros – K2 – 21:00
Spojení starého a nového techna na jednom večírku. Hraje Spiriakos a Makarov.

Steppa Style a Colectiv – Dva dny dvě města – River Music Club – 21:00
Colectiv a Pilsen Ragga pořádají 1. společnou akci, a to Warm up Tropical Beat – Dva dny dvě města. Pozvání přijali: Steppa Style (Russia), Myšák aka Colectiv, Dj Ghetto Rocka, Ladia Rasta & Flint.

Forbidden Land – Komiks klub – 21:00
Po čtyřech měsících přichází další pokračování Forbidden Landu s rezidenty: J-Zo a Bodybassem. K nim se tentokrát připojí Basic s Plutinhem. Začínat se bude tech-housem a technem a ke konci se můžete těšit na psygressive/dark prog.

Neděle 7. května

České Budějovice

Noc věží a rozhleden 2017
Třetí ročník.

Autoři | Foto jihoceskedivadlo.cz

Štítky Kali, festival, České Budějovice, Scarlett Johanssonová, Arthur Dreifuss, Jihočeské divadlo, víkend, Don Juan, Francie, Dům kultury Metropol, Beats for Love, Metzlův dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Na prodloužený víkend navnadí Kali, Steppa Style nebo P.A.T. a MPP  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.