sobota 14. prosince 2019 Lýdie

Vaříme zdravě: Fazolový salát s česnekovým dresinkem

Ve spolupráci s portálem Bioweb.cz opět přináší Budějcká Drbna svým čtenářům recept pro vyznavače zdravého životního stylu. Tentokrát si můžete zkusit připravit fazolový salát s česnekovým dresinkem. Na další kulinářský tip se těšte zase za měsíc, těsně před polovinou července.

  • 1 plechovka Fazole červené Rossi BIOLINIE
  • 2 avokáda
  • 1 červená cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 okurka
  • 2 rajčata
  • hrst čerstvého koriandru
  • list hlávkového salátu na ozdobení

dresink:

  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Zeleninu omyjeme. Rajčata, okurku a papriku rozkrájíme na kostičky, koriandr a cibuli nasekáme na jemno. Avokádo oloupeme, odstraníme pecku a nakrájíme na kostičky. V misce smícháme pokrájenou zeleninu, avokádo, červené fazole, posypeme koriandrem. Na závěr přelijeme připraveným dresinkem, vše spojíme a necháme uležet. Při servírování salát ozdobíme hlávkovým listem.

Příprava dresinku: Česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme šťávu z vymačkaného citronu, olivový olej, sůl, pepř. Vše promícháme.

Fazolový salát podáváme samotný či s krajíčkem čerstvého nebo toastového chleba.

Zdroj: www.bioweb.cz

Štítky Bioweb.cz, fazolový salát s česnekovým dresinkem, recept

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.