Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Testy ve školách na jihu Čech dnes zatím odhalily 342 pozitivních

Hygienici v jižních Čechách evidují k pondělnímu odpoledni 903 nových případů koronaviru. Počet aktivních případů poklesl o 134 případů na 12 044 lidí. Z pondělního testování ve školách bylo k poledni zatím 342 pozitivních antigenních testů, jde o výsledky zhruba ze třetiny škol. Vyplývá to z tiskové zprávy hygieniků. V jihočeských nemocnicích je 99 pacientů s covidem, proti pátku o tři víc.

„Po pondělním pravidelném testování ve 282 základních a 96 středních školách Jihočeského kraje byly do odpoledne výstupy zhruba ze třetiny škol. Vyhledávací antigenní testy zatím ukázaly 342 pozitivních případů. V minulém kalendářním týdnu vyhledávací antigenní testy odhalily mezi školáky a středoškoláky Jihočeského kraje 839 pozitivních testů," uvedla ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová. V kraji je 12 186 lidí v karanténě, přes víkend a za dnešek přibylo 2433 karantén.

Na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní připadá v Jihočeském kraji přibližně 1146 případů. Je to čtvrtý nejnižší počet v zemi. Celostátní průměr byl 1491 případů.

V jihočeských nemocnicích je 99 pacientů s covidem, proti pátku přibyli tři. Z toho 15 lidí je na jednotkách intenzivní péče. Vyplývá to z informací holdingu Jihočeské nemocnice.

Dvě dávky očkování proti covidu podstoupilo na jihu Čech přes 59 procent obyvatel. Vyplývá to z dat portálu Covdata. V kraji žije přibližně 640 000 obyvatel. Od začátku pandemie předloni na jaře se prokázal covid u 168 314 lidí. Vyléčilo se dosud 154 116 obyvatel kraje. Od března 2020 zemřelo na jihu Čech v souvislosti s koronavirem 2154 lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky testy, koronavirus, školy, Jihočeský kraj, COVID-19, Česko, rychlý antigenní test, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, Jihočeské nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testy ve školách na jihu Čech dnes zatím odhalily 342 pozitivních  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.